Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Méhek támadtak kirándulókra Fejér megyében - hat súlyos sérült

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Méhek támadták meg egy rendezvény résztvevőit a Fejér megyei Nagylók község határában szombat dél körül. A mentők összesen 18 gyermeket és felnőttet szállítottak a dunaújvárosi, illetve a székesfehérvári kórházba; közülük hat beteg állapota súlyos - mondta el a Fejér megyei vezető mentőtiszt az MTI-nek.

Pápai Imre tájékoztatása szerint a mentőszolgálat tizenegy mentőautóval és egy mentőhelikopterrel vonult a méhtámadás helyszínére, ahol a kórházba szállítottakon kívül számos gyermeket és felnőttet láttak el. Volt olyan kislány, akin szinte megszámolni sem lehetett a csípéseket.

A rendezvény 375 résztvevője egy tanösvényt járt be, amelynek egyik végére - egy virágzó repcetábla közelébe - már korábban méhkaptárakat telepítettek - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Stabil a kórházba szállítottak állapota

R. Szabó Ágnes szerint a méhek támadását feltehetően az válthatta ki, hogy a kirándulók vagy túl közel mentek a kaptárakhoz, vagy pedig bekerülhettek a rovarok vonulási útjába, s megrémülve valószínűleg hadonászni kezdtek, amivel még inkább megzavarták, támadásra késztették a méheket.

Stabil a székesfehérvári Szent György Kórházba szállított, a Fejér megyei Nagylóknál szombaton méhtámadást szenvedett betegek állapota, s a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba kerültek közül sincs senki életveszélyben - tudta meg az MTI az intézményektől.

A székesfehérvári kórházba került gyerekek közül hárman az orvosi ellátást követően már hazamehettek, egyet az intenzív osztályon, a többieket a kórház más osztályain tartják megfigyelés alatt. A mentők által beszállított öt felnőtt közül hármat a sürgősségi, kettőt az intézmény más osztályán tartanak megfigyelés alatt. Mindannyiuk állapota stabil mondta el az MTI-nek Szabó Gabriella orvos-igazgató helyettes.

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba szállított három méhcsípett beteg közül senki sincs életveszélyben - közölte Mészáros Lajos, az intézmény főigazgatója.