eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Biciklistára támadt a dühös anyamedve

Medve támadt egy bicikliverseny résztvevőjére Alaszkában: a 14 éves lánynak arra még volt ideje, hogy hívja a segélyszámot, így sikerült megmenteni az életét.

Súlyos sérüléseket szerzett az a 14 éves lány, akit egy medve támadott meg egy 24 órás hegyikerékpár-verseny során, Alaszkában. A gyerekre valószínűleg egy kicsinyeket nevelő nőstény grizzly vetette rá magát éjjel fél kettő körül.

A terület, ahol a versenyt rendezték, a Chugach Nemzeti Parkkal határos, így nem ritka, hogy a jól karbantartott ösvényekre medvék, jávorszarvasok, farkasok és rozsomákok tévednek.

A lányra éppen az egyik csapáson támadt rá a medve; a mentőcsapat három kilométert gyalogolt, hogy rátaláljon a gyerekre.

Az áldozatnak nagy szerencséje volt, hogy bukósisakot viselt, a medve ugyanis a fejét harapta meg. Miután a ragadozó elment, a lány még fel tudta hívni a segélyszámot, de a bejelentkező diszpécsernek csak annyit volt képes mondani: medve.

A diszpécser visszahívta számot, a gyerek legnagyobb szerencséjére egy másik versenyző pedig meghallotta a telefoncsörgést és beszélt a rendőrökkel. Később egy újabb rivális állt meg az áldozat mellett, ő is bevárta a kiérkező mentőket.

A lányt a kórházba szállítása után azonnal megműtötték, állapota válságos. A versenyt, amelyen hatvanan indultak el, és amelynek vasárnap este kellett volna véget érnie, a tragédia után azonnal lefújták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
2025-ös hosszú hétvégék és ünnepnapok: itt az év legfontosabb táblázata

2025-ös hosszú hétvégék és ünnepnapok: itt az év legfontosabb táblázata

2025 ünnepnapok terén is tervezést igényel, ezért ideje ismét szemügyre venni az év legfontosabb táblázatát, amely segítséget nyújthat a szabadnapok 2025-ös megtervezésében. Összeszedtük, mikor lesznek ünnepnapok és hosszú hétvégék 2025-ben, illetve mikor esnek ünnepnapok 2025-ben hétvégére. Hány háromnapos és négynapos hosszú hétvége lesz? Hányadikára esnek a húsvéti ünnepek? Milyen napokra esik karácsony 2025-ben? Itt minden kérdésre választ találsz, ami 2025 ünnepnapjait és 2025 hosszú hétvégéit illeti.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×