eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Házassági ajánlatokkal bombázták a világjáró asszonyt

Ismét brit földön sétál az az asszony, aki négy és fél év alatt körbegyalogolta a világot. Rosie Swale Pope harmincezer kilométerrel a háta mögött Skóciában ért partot, de még nincs az útja végén: ezer kilométer van még előtte.

A jelenleg 61 éves asszony azután vágott neki gyalogszerrel a világnak, hogy elveszítette férjét, aki prosztatarákban halt meg. Az volt a célja, hogy az egész világ figyelmét felhívja a rákbetegségek megelőzésének fontosságára és a szűrővizsgálatokra.

Az asszony Walesből indult útnak, először London felé, de onnan tovább ment a csatornáig, ahol komppal kelt át a kontinensre. Átgyalogolt Európán, Oroszországon, azon belül is Szibérián, majd hajóra szállt és meg sem állt Alaszkáig.

Bejárta Kanada egy részét, sétált Chicagóban és New York-ban is, mielőtt ismét hajóra szállt volna, hogy Grönlandra utazzon, ahonnan Izlandra ment. Az utazó csütörtökön ért hazai partot, Skóciánál lépett be Nagy-Britanniába.

Még ezer kilométer vár rá, tervei szerint augusztus 25-én ér haza a Wales-i Tenbybe. Rosie Swale Pope a négy és féléves útja során 45 pár cipőt használt el és 29 házassági ajánlatot kapott.

Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×