eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Perel az állásáért a diákjait magukra hagyó tanárnő

Egy kínai középiskola tanárát azért rúgták ki állásából, mert a múlt havi pusztító földrengéskor diákjai előtt futott ki az osztályteremből.

Fan Mej-cong egy magán középiskolában volt tanár egészen a múlt havi pusztító földrengésig. A természeti katasztrófa bekövetkeztekor ugyanis a gyerekek előtt menekült ki az osztályteremből.

A tanárt "szaladó Fan"-nak csúfolják az interneten, ahol a kínai blogolók kereszttüzébe került. A tanárnő egy népszerű kínai honlap blogjában hosszan magyarázta tettét.

Az ilyen "élet vagy halál"- pillanatokban csak és kizárólag a lányom kedvéért áldoznám fel életemet. Még az anyámért sem tenném meg - írta az irodalom- és nyelvtantanárnő, aki a május 12-i földrengéskor az elsőként ért ki az iskola focipályájára. Osztályában minden gyerek túlélte a természeti katasztrófát.

A kínai oktatási minisztérium megerősítette, hogy a nőt elbocsátották állásából, azt azonban tagadták, hogy ez felsőbb utasításra történt. Fan Mej-chong azonban nem zárta ki, hogy beperli a hatóságokat, amiért kirúgták őt.

A nagy erősségű földrengésben, aminek epicentruma Szecsuan tartományban volt, több mint 70 ezer ember vesztette éltét, köztük több ezer gyerek, akik a silány minőségű és összedőlt iskolai épületekben haltak meg.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×