eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Nem segített a hit, meghalt a tinédzser

Meghalt egy tinédzser az Egyesült Államokban, noha betegségét könnyen lehetett volna kezelni, de családja a hit gyógyító erejében bízott. A 16 éves Neil Beagley csecsemő korú unokatestvére néhány hónappal ezelőtt hasonló okok miatt vesztette életét.

A 16 éves fiú megtagadta az orvosi segítséget, így pedig a rendőrség nem tehet semmit, mert az oregoni törvények értelmében a 14 évnél idősebbek maguk dönthetnek arról, hogy igénybe veszik-e a gyógyítást. Ha nem tudják bebizonyítani, hogy nem magától tagadta meg az orvosi segítséget, nem lesz vádlottja az ügynek - fejtette ki a gladstone-i rendőrség őrmestere.

A boncolás megállapította, hogy a 16 éves fiú halálához szívelégtelenség vezetett. Az amerikai tinédzsernek egy veleszületett betegség miatt a normálisnál több nitrogén-tartalmú karbamid került a vérébe, ami "megmérgezte" szerveit, és erre a szív különösen érzékeny.

Orvosi szakértők szerint egy katéterrel meg lehetett volna menteni a tinédzser életét.

Márciusban Neil Beagley 15 hónapos unokatestvére, Ava Worthington halt meg tüdőgyulladás miatt. Az ő esetében sem járult hozzá a család az orvosi segítséghez, mert vallási okok miatt a hit gyógyító erejében bíztak.

A család az Oregonban elterjedt, magukat Krisztus követőinek nevező egyház tagja.

Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×