eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Az apának kellett eldöntenie, melyik gyermeke haljon meg

Döntenie kellett, hogy ikergyermekei közül a fiút vagy a lányt menti-e meg egy kenubaleset után egy brit férfi. Ian Clayton szerint nem igaz a mondás: az idő nem gyógyítja be a sebeket.

Két évnél is több telt el azóta, hogy Ian Clayton elvesztette a kislányát, a kilencéves Billie-t. A gyerek egy tragikus baleset áldozata lett: a család evezni indult a walesi Wye-folyón, kenujuk azonban egy rossz fordulásnál felborult, a víz pedig elragadta a gyerekeket.

Az apának most a bíróság előtt kellett beszámolnia a történtekről, ahol könnyek között mesélte: döntenie kellett, hogy fiát vagy lányát hagyja-e meghalni. Mivel a férfi képtelen volt megfordítani a kenut, és nem látta Billie-t, úgy határozott, hogy ikertestvérét, Edwardot cibálja ki a partra.

A fiúcska egy ágba kapaszkodott, így tudott a felszínen maradni. Õt elérte az apja, ám a gyerek azt mondta: előbb inkább a húgát mentse ki. "El sem tudom képzelni, mi futott át akkor a fiam agyán" - mondta Ian Clayton a bíróság előtt.

"Néha azt álmodom, hogy Billie-t mentettem meg. Sosem fogom megtudni, hogy jó döntést hoztam-e. Arra gondoltam: azért nyúljak, amelyiket látom, és reménykedjek, hogy majd felbukkan a másik? Végül úgy döntöttem, azt húzom ki, amelyik ott van a szemem előtt" - tette hozzá a gyászoló apa.

A két túlélőért hamarosan megérkeztek a mentők. A férfi tárcsázta a segélyvonalat, aminek operátora figyelmeztette: ne próbálja megmenteni a kislányt, különben ő is könnyen meghalhat.

"Féltem visszaugrani, beismerem. Akkor sem biztos, hogy megtettem volna, a nő a vonalban nem szólít fel rá, hogy ne kockáztassak" - vallotta be Ian Clayton, aki legközelebb egy műtőben látta viszont Billie-t. A kislányt nem sikerült megmenteni.

"Az emberek azt mondják, az idő segít megküzdeni az efféle tragédiákkal, de ez nem így van. A fájdalom ugyanolyan erős ma, mint két évvel vagy két hónappal a történtek után volt" - mondta a férfi, akinek felesége nem csatlakozott kalandvágyó gyermekeihez, és otthon maradt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×