eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Már az ötödik láb sodródott partra

Egy újabb lábat sodortak partra a hullámok Kanada partjainál. Az utóbbi egy évben már négy végtagot találtak cipőstül, ám eddig mindegyik bal volt - az ötödik ezúttal jobb.

Több tucat összeesküvés-elmélet terjed arról, hogy Kanada partjainál az elmúlt egy évben miért vetődött partra négy bal emberláb. Hétfő reggel újabb végtaggal gazdagodott a hátborzongató történet: ezúttal két kutyasétáltató talált rá egy partra vetődött végtagra a Fraser folyó torkolatánál

A lábat a bokához közel választották le a testről, és szakértők szerint már jó ideje a vízben lehetett. A rendőrség most azt próbálja kideríteni, hogy az ötödik láb összefüggésben áll-e a korábban már megtaláltakkal.

A rejtélyes végtagok abban egyeznek, hogy mindegyik edzőcipőben, egymáshoz közel sodródott a partra. Az eddig megtalált végtagok azonban jobbosak voltak - három feltehetően férfié, egy pedig nőé volt, és valószínűleg egyiket sem erőszakkal vágták le a lábakról. Most azonban az eddigiektől eltérően bal lábra bukkantak.

Maffia-gyilkosság, félresikerült embercsempészet, hajóbaleset - ezeket emlegetik a rejtély lehetséges magyarázataként, ám a kanadai rendőrség még óvatos, és nem akarja összekapcsolni a "lábeseteket". Nyomozók jelenleg DNS-mintákat vesznek a végtagokról, és vizsgálják a csontokat is, hogy kiderüljön: mi okozhatta a lábak tulajdonosainak feltételezett halálát.

Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×