eur:
386.01
usd:
355.22
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

A börtönt kockáztatja a tudósítók réme

Lecsukják az óvszerhasználatot különös módszerrel népszerűsítő olasz férfit, ha újra akcióba lép és megzavar egy híradóst. Gabriele Paolini rendszeresen feltűnik a hírműsorokba élőben bejelentkező újságírókat, akik azonban gyakran visszavágnak.

Gabriele Paolini eddig körülbelül 20 ezer alkalommal zavarta meg az újságírók élő bejelentkezéseit, ezzel ő a csúcstartó - derül ki a Guinness Rekordok Könyvéből.

Az olasz legfelsőbb bíróság a napokban helyben hagyta azt a korábban, még egy 2001-ben történt eset ügyében született ítéletet, amelynek értelmében a férfit három hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélik; ha tehát újabb élő bejelentkezést zavar meg, lecsukják.

A bíróság arról is döntést hozott, hogy mostantól kezdve bárki, aki nem szerepel a hírben, mégis szándékosan a kamera látószögébe kerül egy nyilvános helyen, szabálysértést követ el, még ha nem is mond vagy tesz semmi sértőt.

Gabriele Paolini akcióinak célja, hogy felhívja a figyelmet az óvszerhasználat fontosságára - megjelenései alkalmával általában egy kondommal integet a kamerába. A férfi azután kezdett bele furcsa kampányába, hogy egy barátja AIDS-ben meghalt.

Bár Paolini rendkívül szemfüles, van, hogy nem ússza meg büntetlenül: többször előfordult már, hogy az beszélő újságírók megpróbálták elkergetni, egyikük-másikuk erőszakhoz is folyamodott. Egy alkalommal a RAI tudósítója, Paolo Frajese sípcsonton rúgta, míg mások a bejelentkezés végén látták el a baját.

Címlapról ajánljuk

"Nagy erejű ütközés történt" - folyik a keresés a verőcei hajótragédia után

Már inkább az áldozatok kereséséről szól a kiterjedt kutatás a Dunán - mondta a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője az M1 televízióban hétfő reggel. Egy ember kimenekült, két holttest megvan, a többiek nincsenek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×