eur:
401.21
usd:
366.92
bux:
74264.68
2024. október 11. péntek Brigitta

"Sosem gondoltam, hogy egy szülő képes ilyen brutalitásra"

Évekig kínozta kisfiát egy amerikai nő és annak barátnője - a kegyetlen párost már letartóztatták a rendőrök. Az anya, amikor gyerekét egy szociális munkásnak kellett volna megmutatnia, egy ismerőse egészséges fiát vitte el találkozóra, hogy ne kerüljön bajba.

Kórházban ápolják azt az ötéves kisfiút, akit anyja és annak barátnője "elviselhetetlen testi és szellemi kínzásnak" tett ki. Az elhagyatottan kószáló gyereket a múlt héten talált rá egy járókelő, ő értesítette a hatóságokat.

A fiúcska azért lehetett egyedül, mert aznapra az anyjának vele együtt kellett volna megjelennie egy gyermekvédelmissel megbeszélt találkozón, ám oda egy ismerőse egészséges kisfiát vitte el, hogy megússza a felelősségre vonást.

A rendőrség szerint a nők - a 24 éves anya, Starkeisha Brown és barátnője, a 21 éves Krystal Matthews - rendszeresen verték a kisfiút, többször kényszerítették arra, hogy a tűzhelyre tegye a tenyerét, testén és nemi szervén cigarettákat nyomtak el, és gyakran éheztették vagy nem adtak neki inni.

Az anyát a hétvégén letartóztatták: a nő maga jelentkezett a Los Angeles-i rendőrségen, miután a nyomozók lakossági felhívást tettek közzé, hogy megtalálják, és a fényképét is nyilvánosságra hozták.

Később Brown barátnőjét is letartóztatták a rendőrök: ő 100 ezer dollár (15,8 millió forint) óvadék kifizetése után szabadlábra kerülhet, a gyermekét megkínzó anya azonban őrizetben marad.

"Sosem gondoltam, hogy egy szülő képes lehet ilyesmire. Sokkoltak a történtek" - mondta Mary Williams, aki egy házban lakott a nővel és gyermekével, aki - minden bizonnyal az égési sérülések miatt - már nem tudja használni a kezeit.

Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×