eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Áramkimaradás miatt halt meg a hat évtizede vastüdőhöz kötött asszony

Az Egyesült Államokban elhuny az a nő, aki szinte egész életét vastüdővel élte le. A 61 éves asszony hároméves korában kapott paralízist, ezután pedig már csak ágyban fekve, gépekhez kötve tudott élni.

Egy áramkimaradást következtében leálltak a gépei, és meghalt az a memphisi asszony, aki majdnem 60 évet élt vastüdővel. A szerkezetet 1928 óta használják, és az '50-es évek óta már modernebb készülékek segítik a tüdőproblémával küzdő betegeket, Dianne Odell állapota azonban nem tette lehetővé a modern készülék használatát.

A családtagok megpróbáltak beindítani egy generátort, amely az ilyen vészhelyzetekre szereztek be, ám nem jártak sikerrel. Riasztották a mentőket is, ám azok kiérkezésük után már nem sokat tudtak tenni.

A 61 éves Dianne Odell nem sokkal azelőtt született, hogy felfedezték, majd rendszeresítették a paralízis elleni védőoltást, ő azonban ebből még nem kapott, így elkapta a betegséget, amely egész életére rányomta a bélyegét.

Az asszony szinte egész életét vastüdőhöz kötve élte le, eközben szülei és más családtagjai ápolták. Ennek ellenére nem kis áldozat árán középiskolai végzettséget szerzett, főiskolai kurzusokat is felvett, sőt egy gyermekkönyvet is írt.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×