eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Éheztette 6 gyerekét - a madaraknak kirakott kenyeret ették

Birmingham közelében éhen halt egy 7 éves kislány, 5 testvére pedig súlyos állapotban van - közölte az angol rendőrség. A szomszédok figyeltek fel arra, hogy a kisgyerekek a madaraknak szánt kenyeret eszik.

A 7 éves Khyra Ishaqot a rendőrség menekítette ki egy Birmingham közelében található angol városban szombaton. A kislány házuk erkélyén feküdt, és nem sokkal a kórházba szállítása után meghalt - egyes források szerint az alultápláltságtól.

A házban még 5 kisgyereket találtak - ők szennyben és nyomorban matracokon feküdtek, és hasonlóan kiéheztetett állapotban voltak, de az orvosoknak sikerült stabilizálniuk állapotukat. A megmentett 3 kisfiút és 2 kislányt jelenleg is kórházban ápolják.

A helyi rendőrséghez a szomszédoktól érkezett bejelentés, mivel azt vették észre, hogy a gyerekek a madaraknak kirakott kenyeret eszegetik. A drámai eset megrázta Handsworth városának lakóit.

A szomszédok beszámolói szerint a gyerekek anyja nemrég tért át az iszlám vallásra, és már évek óta szakított a gyerekek apjával. A közelben élő Lilian Costello szinte mindennap beszélgetett a nővel egészen decemberig - onnantól kezdve hónapokon át nem látta a gyerekeket.

A rendőrség az édesanyán kívül egy férfit is letartóztatott és őrizetbe vett.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×