eur:
399.18
usd:
363.86
bux:
0
2024. október 9. szerda Dénes

Prostituáltak, orgia, drog - Segítene sorstársain a szex-függő főrend

A 65 esztendős, Monacóban élő skót főrend tavaly hagyta ott a Lordok házát, miután kiderült, hogy 50 millió font (16 milliárd forint) adót kéne befizetnie. Mivel úgy lett a főrendi ház tagja, hogy külföldön él, egyelőre vizsgálat tárgya, kell-e egyáltalán a brit kincstárnak adót fizetnie.

Lord Laidlaw az után kényszerült bejelentkezni az elvonókúrára, hogy az egyik brit bulvárlap megszellőztette: prostituáltakkal tartott szexpartikat Monte Carlóban. A főrend azonban maga is tudja, hogy a hat hetes kezelés nem lesz elegendő, hosszú távú segítséget kell kapnia ahhoz, hogy "ne térjen vissza elfogadhatatlan viselkedéséhez".

A lord egyelőre még nem döntötte el, melyik jótékonysági szervezetnek adja oda a pénzt. Olyan klinika ugyanis nincs Nagy-Britanniában, ahol kimondottan szex-függőket kezelnének, a főrend viszont kimondottan olyanokon akar segíteni, akik ugyanazzal a szenvedélybetegséggel küzdenek, amellyel ő is - hangsúlyozta a szóvivője.

A News of the World című bulvárlap szerint Lord Laidlaw a Monte Carló-i Hermitage Hotel elnöki lakosztályát bérelte ki éjszakánként 6000 fontért (közel kétmillió forint) a férfi és női prostituáltakkal folytatott orgiákra, ahol a vacsora és a pezsgő mellett a drog is fogyott, bár a lord állítólag utóbbihoz sohasem nyúlt.

"Azt szeretem Irvine-ban, hogy annyira stílusos volt az egész" - mondta az egyik részvevő hölgy.

"Egész felnőtt életemben harcoltam a szex-függőség ellen. A szexuális függőség éppen olyan függőség, mint más, jobban ismert válfajai, a drogfüggés, az alkoholfüggés vagy a szerencsejáték-függés. Sokan szenvednek ennek a betegségnek a különböző típusaitól. Nincs rá gyógymód, és egyedül ritkán sikerül megbirkóznia ezzel az embernek" - hangsúlyozta közleményében a lord.

Laidlawt négy évvel ezelőtt nevezték ki a konzervatív párt főrendjévé. A Sunday Times idei gazdaglistáján a 110. helyen szerepel 730 millió fontos (234 milliárd forint) vagyonával. A lord tavaly hárommillió fontot adott a toryknak, külön 25 ezret pedig Boris Johnson londoni polgármesteri kampányára.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×