eur:
401.32
usd:
365.88
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Titkos temetőket rejt a gyilkos család tanyája

Több ember halála száradhat Charles Manson és társai lelkén, mint korábban gondolták, a hatvanas évek gyilkos bandájának egykori tanyáján ugyanis újabb emberi maradványokat fedeztek fel.

A kaliforniai Halálvölgyben lévő, világtól elzárt Barker Ranch volt Charles Mansonék búvóhelye. Az igazságügyi helyszínelők a tanyán két titkos temetőhelyet fedeztek fel, de ezzel valószínűleg még nincs vége a borzalmaknak, feltételezik ugyanis, hogy az alaposabb vizsgálat során még több emberi maradványt találnak majd.

Manson az állapotos Sharon Tate, Roman Polanski rendező színésznő felesége és az asszony hét barátjának meggyilkolásával vált hírhedtté 1969-ben. A gyilkosság után a banda a kaliforniai tanyára menekült.

A bandát Manson családnak nevezték, és a rendőrség már régóta feltételezi, hogy nem csupán Tate-ék meggyilkolásáért voltak felelősek. A környéken ugyanis beszéltek fiatalokról,akik autóstoppal indultak a sivatagon keresztül, megálltak a tanya közelében - majd soha többé nem látta őket senki.

A "család" egyik tagja, Susan Atkins az egyik cellatársának be is vallotta három ember meggyilkolását.

Hetedszer sem kapott kegyelmet

A tanyát most az Oak Ridge-i igazságügyi laboratórium munkatársai kutatták át olyan eszközökkel, amelyek azonosítják az emberi test bomlása során keletkező kémiai maradványokat. A munkában részt vett egy kimondottan halottak felkutatására kiképzett rendőrkutya is.

Segítségükre volt Emmett Harder is, aki valaha a közeli tanyán élt. A csapat három terület alaposabb átkutatását tervezi.

Manson ma 73 éves, és életfogytiglani börtönbüntetését tölti; tavaly már hetedik alkalommal utasították el szabadlábra helyezési kérelmét.

Mansont és "családját" azokért a gyilkosságokért ítélték el, amelyeket rájuk tudtak bizonyítani. "Lehet, hogy másokat is megölt? Elképzelhető. Az viszont biztos, hogy a család tagjai több ember halálért felelősek, mint amennyit rájuk tudtunk bizonyítani" - hangsúlyozta az ügyet annak idején tárgyaló államügyész-helyettes.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×