eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Beismerte az újság: "érzéketlenek és felelőtlenek" voltak

Hivatalosan is bocsánatot kért Harry hercegtől az az ausztrál újság, amely elsőként jelentette meg, hogy a brit trónöröklési sorban harmadik ifjú fenség Afganisztánban szolgál. Miután a hír napvilágot látott, a herceget visszarendelték Nagy-Britanniába.

Az ausztrál New Idea nevű magazin hivatalosan is bocsánatot kért Harrytől azért, hogy januárban nyilvánosságra hozta: a brit trónöröklési sorban harmadik herceg Afganisztánban szolgál.

Harryt még tavaly év végén helyezték a háború sújtotta ázsiai országba, ám a királyi család azt kérte a brit sajtótól, hogy ne tudósítson róla. Cserébe lehetővé tette számukra, hogy felvételeket készítsenek a herceg mindennapjairól.

Idén januárban azonban az ausztrál lap közölte a történetet, utólag azt állítva, hogy fogalma sem volt a védelmi minisztérium és a sajtó közti megállapodásról, melynek célja Harry és katonatársai megóvása volt.

"Elismerjük, az, hogy nyilvánosságra hoztuk a történetet az érzéketlenség és a felelőtlenség látszatát keltheti" - fogalmaz a New Idea.

Harry herceget a hír kiszivárgása után rögtön átvezényelték Afganisztánból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×