eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Harry Potter buktatja le az átvágott torkú lány gyilkosát

A bizonyítékok szerint mindhárom gyanúsított aktívan részt vett az angol diáklány, Meredith Kercher perugiai meggyilkolásában - közölte egy olasz bíró.

A nyomozók úgy vélik, hogy az Erasmus program keretében Olaszországban tanuló angol lány amerikai szobatársa, Amanda Knox, annak olasz barátja, Raffaele Sollecito, valamint az elefántcsontparti-olasz kettős állampolgárságú Rudy Hermann Guede is részt vett a november 2-i gyilkosságban. Meredith Kercher holttestére ezen a napon találtak rá az ágyában, félig átvágott torokkal.

Mindhárom gyanúsított tagadja, hogy köze van a 21 éves lány megöléséhez, a rendőrség azonban mindegyikük vallomásában ellentmondásokat talált. Rudy Guede szabadlábra helyezési kérelmét éppen erre hivatkozva utasították el.

Maurizio Bufali bíró úgy fogalmazott: a bizonyítékok nemcsak azt támasztják alá, hogy mindhárom gyanúsított Meredith Kercher albérletében volt az ominózus éjszakán, hanem hogy a baj bekövetkezte után sietősen távozott, aminek minden bizonnyal megvolt az oka.

A nyomozók már korábban megtalálták Rudy Guede véres ujjlenyomatát Meredith Kercher párnáján, a DNS-ét pedig a fürdőszobában, és rendkívül valószínűtlennek tartják a férfi történetét, miszerint hasfájása miatt a mosdóban volt a gyilkosság idején, amelyet - Guede szerint - egy ismeretlen olasz férfi követett el.

Tovább gyengült Amanda Knox vallomásának hitele is, amelyben azt állította, hogy a gyilkosság éjszakáján barátja lakásában tartózkodott, ahol füvet szívtak, filmet néztek, szeretkeztek, valamint elolvasott néhány oldalt a Harry Potter egyik kötetéből - a könyvet azonban a rendőrök megtalálták a Meredith Kercherrel közös albérletében. A La Stampa című lap szerint ez újabb csapást mért az alibi hitelességére.

Szintén ellentmond az amerikai lány vallomásának, hogy ujjlenyomatát azonosították egy képeslapon, az egyik olasz lakótársa szobájában, amelybe állítása szerint be sem ment.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×