eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

A népszerűség átka: leitatták, hogy levághassák a lábát

India déli részén a rendőrök hajtóvadászatot indítottak két férfi után, akiket azzal vádolnak, hogy megtámadtak egy hindu szent embert, levágták a jobb lábát, majd elmenekültek vele.

A nyolcvanéves idős férfi azt állította, hogy a lábának gyógyító ereje van. A megcsonkított áldozat jelenleg kórházban lábadozik.

A helyiek meggyőződése szerint a láb, ha megérintik, képes a lelki és testi betegségek gyógyítására. Emellett úgy vélik, hogy a szent ember rendelkezik a jövőbe látás képességével is.

A rendőrség tájékoztatása szerint az idős embert két idegen férfi kereste fel, akik egy egészségi problémával kapcsolatban kérték ki a tanácsát.

Néhány nap múlva a férfiak visszatértek, látszólag azért, hogy megköszönjék a szent ember segítségét.

Az idegenek arra kérték a gyógyítót, hogy igyon velük néhány pohárkával, amibe az bele is egyezett. A férfiak ezután egy elhagyatott helyre vitték az idős embert.

Amikor a férfi elvesztette az eszméletét az alkoholtól, támadói térdből levágták a jobb lábát.

A rendőrség közölte: az amputációt "brutális módon" végezték el. A támadók egy éles vadásztőrrel vágták le a lábat, majd magára hagyták az öregembert.

Az idős gyógyítót a helyiek találták meg, majd kórházba vitték, ennek köszönhető, hogy nem vérzett el.

"Mindig jó voltam másokkal, és bárkinek segítettem, aki hozzám fordult. Miért kellett ezt tenni velem?" - kérdezte a férfi, miután visszanyerte öntudatát.

A rendőrség szerint azért lophatták el a lábat, mert az idős férfi túl sok embernek mesélt állítólagos gyógyító erejéről. A hatóságok szerint a "tolvajok" hasznot akartak húzni a lábból, de a bosszú sem zárható ki.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×