eur:
392.87
usd:
353.41
bux:
73142.39
2024. augusztus 21. szerda Hajna, Sámuel
A 42. Lidl Balaton-átúszás résztvevői a rajt után Révfülöpnél 2024. július 21-én.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Augusztus 15-ig tízen fulladtak a Balatonba

A vízirendészek közel 300 embert mentettek ki.

Idén augusztus 15-ig tíz ember fulladt a Balatonba, közük 8-an a nyári hónapokban vesztették életüket. Ez minimális csökkenés az elmúlt évekhez képest – írja a Népszava az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) adataira hivatkozva.

Míg tavaly a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 169 esetben 334 főt mentett ki, idén eddig 159 alkalommal 293-at. Ennél azonban a balatoni mentések száma jóval magasabb, hiszen sokszor nem a vízirendőrök, hanem a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) munkatársai kapják a riasztást, vagy ők érnek előbb a bajba jutottakhoz. A VMSZ idei összesítést még nem tudott közölni, ám tavaly 2914 bajba jutottak láttak el, emellett 373 mélyvízi, emelt szintű bevetésük volt 2023-ban.

"A vízhasználatnak nagyon egyszerű szabályai vannak: aki nem tud úszni, vagy bizonytalan, az segédeszközök, elsősorban mentőmellény nélkül ne menjen a vízbe" – mondta a portálnak Bagyó Sándor, a VMSZ elnöke a balatonlellei kikötőben hétfőn, egy mentőmellényállvány átadásán. Ez utóbbival egyébként kilencre bővült az ingyenesen használható mentőmellényeket tartalmazó állványok száma a Balatonon. Bagyó Sándor elárulta, sokan azt gondolták, hogy a mellényeket el fogják lopni, de eddig nem történt ilyen eset, sőt a visszajelzések igen pozitívak.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: nagy bajban Donald Trump, számos republikánus tisztviselő is Kamala Harrist támogatja

Szakértő: nagy bajban Donald Trump, számos republikánus tisztviselő is Kamala Harrist támogatja

Kamala Harris elnökjelöltségével nagyon erősen megnőtt a választói hajlandóság a demokrata szavazók között – mondta az InfoRádióban a Károli Gáspár Református Egyetem tanszékvezető adjunktusa. Manzinger Krisztián arról is beszélt, hogy bár a csatatér államokban hátrányba került Donald Trump, ezek a mérések nem tekinthetők mérvadónak, ugyanis hibahatáron belüliek a különbségek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
Támadás érte Moszkvát, kimenekítik Szumi lakosságát - Híreink az orosz-ukrán háborúról szerdán

Támadás érte Moszkvát, kimenekítik Szumi lakosságát - Híreink az orosz-ukrán háborúról szerdán

A háború eddigi egyik legintenzívebb dróntámadása érte Moszkvát, Oroszország fővárosát. A helyi vezetés 10 ellenséges drón lelövését jelentette. Ukrajna közben részlegesen elkezdte kiüríteni Szumi megye lakosságát, 45 ezer embert akarnak kihozni a térségből. Az orosz haderő megkezdte Toreck bekerítését és hamarosan elérhetik Pokrovszkot is - mindkét város Donyeck megyében található. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború szerdai eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 21. 09:05
×
×
×
×