eur:
395.76
usd:
365.49
bux:
73997.94
2024. július 31. szerda Oszkár
gyerek napsütés izgatott wow nevetés
Nyitókép: Cavan Images/Getty Images

Ez már aztán tényleg igazi nyár

Este egy-két zivatar bezavarhat.

Napközben sok napsütés valószínű a gomolyfelhők mellett és az ország délnyugati felén is csak kevés helyen valószínű csapadék. Délutántól nyugat felől viszont ismét intenzívebbé válik a gomoly-felhőképződés és estétől ismét egyre többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

A légmozgás többnyire mérsékelt marad, záporok, zivatarok környezetében viszont erős, viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 28 és 34 fok között valószínű.

Európát egy éles frontálzóna szeli ketté, mely egy a Norvég-tenger fölött található többközéppontú ciklonrendszerhez kapcsolódik. A kontinens északnyugati részét hűvös, óceáni légtömeg tölti ki, arrafelé felhős, csapadékos az időjárás, a hőmérséklet csúcsértéke pedig többnyire 20 fok alatt alakul.

A hullámzó hidegfront előterében meleg, nyári idő a jellemző többnyire 25 és 30 fok közötti csúcsértékkel. Nem zavartalan viszont a napsütés, arrafelé ugyanis egy meleg-nedves szállítószalag hatására erőteljes gomolyfelhő-képződés a jellemző.

Az Ibériai-félsziget, az Alpok, a Kárpát-medence, illetve a Kelet-európai-síkság térségében többfelé alakultak ki záporok, zivatarok lokálisan jelentős mennyiségű csapadékkal.

A frontrendszer a következő napokban is a Kárpát-medence közelében marad, így annak előoldalán délies áramlással meleg, ám nedves, labilis légtömegek érkeznek hazánk fölé, így többfelé fordulhat elő zápor, zivatar.

Címlapról ajánljuk

Sántító ember így még nem vívott – elődöntőben a kardcsapat

Szilágyi Áron, Szatmári András és Gémesi Csanád – a nagy hármas 45-38-ra nyert az olaszok ellen a kardcsapatok negyeddöntőben, s bejutott a legjobb négy közé.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 31. 11:28
×
×
×
×