eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A ködbe burkolózott János-hegy az Erzsébet-kilátóról fotózva 2015. december 27-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Már látják, mikor jön az újabb hidegfront

Szilveszterkor, de azért enyhe marad az idő.

Időjárási helyzet Európában:

Az európai időjárási helyzetben továbbra sincs érdemi változás, a frontok a kontinens északi részein teszik változékonnyá az időjárást. A legtöbb csapadékot Németország északi területeiről jelentették, ott helyenként eléri a 40 mm-t a csapadék mennyisége.

Ezzel szemben szárazföldünk déli felén nyugodt, nagyrészt csapadékmentes, napos időjárás uralkodik anticiklonális hatásoknak köszönhetően. Napközben csak a Kelet-európai-síkság északi részén és Skandináviában marad fagypont alatt a hőmérséklet, nagyrészt inkább a tavasziasan enyhe idő jellemző. A Kárpát-medencében is marad a nyugodt, eseménytelen időjárás, de vasárnap késő délutántól, estétől egy közeledő hidegfront hatására az északi tájakon már előfordulhat eső, záporeső.

Várható időjárás vasárnap éjfélig:

Vasárnap napközben főként a Dunától keletre csak lassabban oszlik fel a köd és a rétegfelhőzet, sőt az Északi-középhegység térségében egész nap megmaradhat. Másutt napos, fátyolfelhős idő ígérkezik. A szitálás, ónos szitálás mellett vasárnap késő délutántól, estétől az északi tájakon már előfordulhat eső, záporeső is. Vasárnap már több helyen fordulhatnak elő élénk széllökések, sőt az Észak-Dunántúlon erős lesz a déli szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap a legtovább borult, ködös Északi-középhegységben csupán 2 és 6, másutt 7 és 15 fok között várható.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×