eur:
392.95
usd:
363.66
bux:
65938.65
2024. március 1. péntek Albin
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Gerhard Karner osztrák és Aleksandar Vulin szerb belügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón Belgrádban 2022. október 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Andrej Cukic

Szijjártó Péter: Magyarország elítéli a vallásukat gyakorló Fülöp-szigeteki katolikusokat ért támadást

Magyarország elítéli a Fülöp-szigeteken vasárnap reggel történt támadást és gyorssegélyt juttat el a sérültek és elhunytak rokonai számára - közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter emlékeztetett: vasárnap reggel a Fülöp-szigeteki Marawi városában robbantásos merénylet történt egy katolikus istentiszteleten, amelynek során a hívek közül legalább négyen életüket vesztették, sokan pedig megsérültek.

Ezer éves keresztény országként következetesen kiállunk a keresztényekért a világ minden pontján és a legmélyebben elítéljük a vallásukat gyakorló katolikusokat ért támadást, amelyre ráadásul advent első vasárnapján került sor - írta bejegyzésében a tárcavezető.

Szijjártó Péter közölte azt is, hogy Magyarország együttérez az érintett családokkal és ötmillió forintos gyorssegélyt juttat el a sérültek és elhunytak rokonai számára a Fülöp-szigeteki Katolikus Karitászon keresztül.

Címlapról ajánljuk
Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

A francia kormány nem fordít elegendő forrást az illegális bevándorlás elleni küzdelemre. A francia számvevőszék jelezte, hogy a kitoloncolások száma elenyésző, miközben félmillióra becsülik az országban jogellenesen tartózkodók számát, ezért a jelenleginél nagyobb anyagi ráfordítást szorgalmaz az illegális migráció elleni küzdelem hatékonyabbá tételére. Az InfoRádió Gönczi Róbertet, a Migrációkutató Intézet elemzőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően emelkednek az európai tőzsdék is, Amerikában pedig szintén jó hangulatban telt a kereskedés, az emelkedést a Nasdaq vezette.  Igencsak eseménydúsan telik a nap a magyar tőzsdén, az osztalékról szóló bejelentés hatására kilőtt a Duna House, de szenved a Masterplast és az AutoWallis is. A hazai blue chipek közül pedig csak az OTP árfolyama van pluszban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×