eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az első találkozás és első ölelés 51 nap Hamasz-fogság után. Majan Zin a lányaival, Dafnával és Elával. Felfoghatatlan dráma után megkönnyebbülés.
Nyitókép: Forrás: Facebbok/Kulifai Máté

Megható kép a Hamász-fogságból szabadult magyar lányokról és anyjukról

A lányok egy Gáza melletti kibucban voltak éppen édesapjukkal és annak új párjával, amikor az október 7-i támadás megkezdődött.

Mint arról beszámoltunk, a Hamász az Izraellel kötött megállapodás alapján mások mellett szabadon engedte a magyar-izraeli állampolgárságú 8 éves Ellát és a 15 éves Dafnát is. Édesapjukat, annak párját és mostohatestvéreiket megölték a Hamász támadása során, a lányokat pedig Gázába hurcolták.

Az RTL észrevette, hogy Kulifai Máté Facebook-oldalán megjelent egy fotó a gyermekekről és anyjukról. A Hetek főszerkesztő-helyettese volt az, aki októberben kapcsolatba lépett Ella és Dafna édesanyjával.

Izrael kifogásolja a Hamász által hétfőn szabadon engedendő túszok névsorát, ezért egyelőre nem értesítették a rajta lévők hozzátartozóit, hanem megpróbálják elérni a lista módosítását a Gázai övezet uraló terrorszervezettel kötött megállapodásnak megfelelően. Emiatt várhatóan késik az újabb csoport eredetileg délutánra tervezett átadása - jelentette hétfőn a helyi média.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×