eur:
396.44
usd:
369.78
bux:
70484.83
2024. június 25. kedd Vilmos
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Kellemetlen almaügy Budakalászon, az iskolások látják kárát

Almát akarna adni Budakalász önkormányzata a helyi iskolásoknak. Egyelőre azonban ez akadályokba ütközik, állításuk szerint a Klik miatt nem tudják megtenni.

A BudaPestkörnyeke.hu vette észre a település honlapján, hogy település vezetése 31 láda almát adna a helyi iskolásoknak, de nem várt akadályokba ütközött.

Az iskoláknak ugyanis engedélyt kellett kérniük erre a Váci Tankerületi Központ vezetőjétől. A több körös egyeztetés után a három iskolának végül egyetlen közös engedélykérelmet kellett beküldenie ahhoz, hogy a gyerekek hozzájussanak az ingyenesen átadott almához.

A budakalasz.hu azt írja, hogy "ez hetekkel ezelőtt megtörtént, de

az almaengedély a mai napig nem született meg".

A budakalászi önkormányzat értesülése szerint a tankerület úgy értékelte, hogy ebben a kérdésben felsőbb szintről kell jóváhagyást kérniük az engedély kiadására.

Az önkormányzat almáinak elfogadása ügyében az állami iskolafenntartó Klebelsberg Központ elnöke dönthet.

Mindenesetre az almákat már megvették ugyanis az iskolai konyhákat a város üzemelteti, így az almát akár ki is lehetne oda szállítani, de a konyhás nénik csak az állami iskolafenntartó központ engedélye után kezdhetik kiosztani. A lényeg, hogy egyelőre alma az alma a budakalászi gyerekeknek.

Címlapról ajánljuk
Csoboth Róbert fiáról, Kevinről: erre a gólra vártam tőle 18 éven keresztül
"Kötelesség"

Csoboth Róbert fiáról, Kevinről: erre a gólra vártam tőle 18 éven keresztül

Csoboth Kevin soha nem fogja tudni azt mondani, hogy én mint szülő nem tettem érte meg mindent – mondta az InfoRádióban az édesapa. Csoboth Róbert beszélt fia pályafutásának kezdetéről, a nehézségekről és arról is, hogy a skótok elleni gól milyen kapukat nyithat meg előtte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×