eur:
390.96
usd:
366.79
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Egyperces néma felállással emlékeznek meg a képviselők a közelmúltban elhunyt volt képviselőtársaikról az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján, 2023. szeptember 25-én.MTI/Máthé Zoltán
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Sűrű három nap kezdődik az Országgyűlésben

Háromnapos ülést tart az Országgyűlés a hosszú hétvége után. A parlament egyebek mellett az építési törvény módosításáról és a háborús veszélyhelyzet újabb meghosszabbításáról is tárgyal majd

Az Országgyűlés plenáris ülése kedd délután 1-kor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd interpellációk, azonnali kérdések és kérdések következnek.

A parlament megvitatja az állami építkezésekről szóló törvényt, amit a köztársasági elnök megfontolásra visszaküldött a képviselőknek, és amelyhez a Törvényalkotási Bizottság készített jelentést, illetve módosító javaslatokat, hogy másodjára már átmenjen a Sándor-palota alkotmányossági szűrőjén.

A törvényhozás napirendre veszi a magyar építészet napjáról és az állam működésének egyszerűsítéséről szóló indítványokat is.

Szerdán reggel fél 9-kor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik a plenáris ülés, és ekkor már szavazások is lesznek. Az Országgyűlés dönt a fent említett, illetve már korábban megtárgyalt előterjesztésekről, néhány államközi egyezményről, valamint a mezőgazdaság GMO-mentességéről is.

Az ülésnap második felében megvitatják a háborús veszélyhelyzet újabb meghosszabbításáról szóló jogszabály-módosítást, de szó lesz a közbiztonság megerősítése és a migráció elleni küzdelem érdekében szükséges változtatásokról, illetve a Magyar Honvédség csádi szerepvállalásáról is.

Csütörtökön reggel 8-kor a képviselők belevágnak a tavalyi költségvetés végrehajtásáról szóló törvény vitájába, amely során az Állami Számvevőszék véleményét is meghallgatják, és napirendre kerül a magyar vállalkozók napjáról szóló előterjesztés is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×