eur:
390.63
usd:
366.28
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A zöldmezős beruházásként valósuló dél-budai centrumkórház helyszíne, az M7 és az M1 autópálya közös szakasza melletti Dobogó nevű terület 2018. július 31-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Gulyás Gergely: megszűnik a tervezett Dél-budai Centrumkórház projektcége

A miniszter szerint sincs értelmük azoknak a cégeknek, amelyek nem végeznek érdemi munkát.

Nem tart fenn tovább az állam olyan projektcégeket, ahol nincs érdemi munka, mert nem halad a beruházás – mondta a hvg.hu-nak Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A döntés értelmében megszűnik a régóta tervezett, de forráshiány miatt folyamatosan halogatott Dél-budai Centrumkórház projektcége is.

„Minden felügyelőbizottsági tagnak folyósított havi pár százezer forint is pénz, és ha a beruházás halasztása miatt egy projektcégre nincs szükség, azt meg kell szüntetni,

ezt tesszük a tervezett Dél-budai Centrumkórház előkészítésére létrehozott vállalkozással is” – fogalmazott a tárcavezető a lap megkeresésére.

A miniszter szerint amíg a beruházás nem indul el, „a cég működésére nincs szükség”, ezért a DBC Zrt.-t „meg fogjuk szüntetni legkésőbb jövő júniusban, ám addig még le kell zárni a tervezés-előkészítési munkákat”. A projektcégnek ugyanis még ki kell fizetnie a kórház tervezésére kötött szerződés utolsó részletét, ami Gulyás Gergely szerint „mintegy 2,7 milliárd forint” – idézi a tárcavezető szavait a Telex.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kiderült, hogy állnak idén a magyarok a lakásfelújításhoz

Kiderült, hogy állnak idén a magyarok a lakásfelújításhoz

Kedvezőbbé vált a felújítás, építés lehetőségének a megítélése a lakosság körében, de nem terveznek sokkal többen felújítást 2024-ben - állapította meg friss reprezentatív online kérdőíves felmérése alapján az Impetus Research. Tízből három magyar tervez valamilyen felújítást vagy bővítést otthonában, többségük 500 ezer forint alatti értékben, míg az új építkezésben gondolkodók aránya mindössze 4 százalék.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×