eur:
389.74
usd:
365.15
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
cute jack russel puppy playing with toilet paper.
Nyitókép: Getty Images/ Georgiy Datsenko

Olyan közpark épül a Balatonnál, amelynek a kutyások is örülhetnek - videó

Kutyabarát közpark létesítését tervezi Balatonfüred. A hatezer négyzetméteres területet bekerítenék, felújítanák a zöld felületet, mintegy száz fát ültetnének, és parkolót, köztéri világítást, a kutyák számára pedig itatót alakítanának ki.

Megtalálta az ideális helyszínt az önkormányzat egy kutyabarát közpark számára, hiszen a Lapostelki úti terület könnyen megközelíthető, de mégis kívül van a lakott területen - írja a város honlapja.

A Balaton Fejlesztési Tanács pályázatán 26 millió forintot igényelt erre a célra a város. Nyertes pályázat esetén jövő tavasszal elkezdődhetnek a munkálatok.

Kosler Zoltán városfejlesztési irodavezető arról tájékoztatta a veol.hu-t, hogy a területet már kerítésrudakkal körbekerítettek, amelyek közé jelenleg a kerítés tábláit helyezik el. A város ivóvizet vezet oda, és lehetővé teszik, hogy az állatok gazdái kezet tudjanak mosni. Mindemellett gondoskodnak a zöldterület locsolásáról, a közvilágításról, és elhelyeznek több hulladékgyűjtőt például a kutyaguminak. A területnél könnyen le lehet majd parkolni.

Terveik szerint a munkálatokkal év végére végeznek.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×