eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszél az európai uniós ügyészséghez csatlakozás ügyében tartott aláírásgyűjtésről rendezett sajtótájékoztatón, a háttérben az aláírásgyűjtő ívek az Országházban 2019. június 5-én. Összesen 680 ezer aláírás gyűlt össze annak érdekében, hogy Magyarország csatlakozzon az uniós ügyészséghez.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Már gyanúsított is van az MSZP székházeladási ügyében

A rendőrség hűtlen kezelés miatt nyomoz.

Hűtlen kezeléssel gyanúsított meg egy személyt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az áron alul eladott egykori Thököly úti MSZP-székház ügyében – értesült a Magyar Nemzet.

Az információt a rendőrség is megerősítette. Mint írták, „a Budapesti Rendőr-főkapitányság különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást, amely során a nyomozók 2023. szeptember 28-án egy férfit gyanúsítottként hallgattak ki. A folyamatban lévő eljárás érdekeire való tekintettel további tájékoztatást nem áll módunkban adni”.

Az ingatlanbotránnyal összefüggésben – Hadházy Ákos feljelentése alapján – különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt tavaly indult nyomozás. A feljelentés szerint a Thököly úton álló mintegy kilencszáz négyzetméteres, négyszintes ingatlant 128 millió forintért adta el az MSZP József Attila Alapítványa Tóth Csaba, a párt zuglói elnöke cégének, a Tigris 1993 Kft.-nek.

Az irodaként nyilvántartott, de kilenc, lakásként használható részre bontott ingatlanért 2019 elején fizetett 143 ezer forintos négyzetméterár rendkívül jó befektetésnek tűnt, az új tulajdonos ráadásul átminősíttette lakássá és felújította az ingatlanrészeket, majd lakásonként értékesíteni kezdte azokat.

Tóth Csaba, az MSZP korábbi parlamenti képviselője a hírre reagálva úgy nyilatkozott a hvg.hu-nak, hogy nem gyanúsított az ügyben, és tanúként sem hallgatták ki.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

A körforgásos gazdaság, a közbeszerzési gyakorlatok javításának, valamint a köz- és magánberuházások hatékony és eredményes felhasználását biztosító adminisztratív kapacitások növelésének szükségességek. Új, EU-szintű összehangolás szükséges ezen területeken, hogy az államszövetség GDP-jének közel 15 százalékát kitevő kifizetések jobban hasznosuljanak, például egy fenntarthatósági kritérium beiktatásával – derül ki Enrico Letta, a Jacques Delors Intézet elnökének átfogó, az Európai Unió egységes piacának reformjára tett javaslatából.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×