eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Colorful birthday cake with sprinkles and ten candles on a blue background with copyspace
Nyitókép: RuthBlack/Getty Images

23 éves az InfoRádió

Huszonhárom esztendővel ezelőtt, 2000. október 2-án kezdte meg a műsorszolgáltatást Magyarország első és azóta is egyetlen hírrádiója, az InfoRádió.

A most 23 éves csatorna honosította meg Magyarországon a hírrádiózás műfaját, de abban talán a nemzetközi mezőnyben is egyedi, hogy a közszolgálati jellegű hírszolgáltatást kereskedelmi alapon valósítja meg.

Az első 12 évben a 95,8-as fővárosi frekvencián volt hallható, 2012 szeptembere óta pedig Budapesten és környékén a 88,1 Mhz-es csatornán elérhető a hírrádió FM-adása, de a sugárzási körzetet globálissá növelve egyre többen hallgatják országhatáron belül és kívül az interneten. A negyedóránkénti gyors, hiteles, releváns és megbízható hírszolgáltatás mellett a közélet legfontosabb és legfrissebb információit helyszíni tudósításokkal, interjúkkal, rendkívüli híradásokkal, illetve az esti műsorsávban és a hétvégén magazinműsorokkal, podcastokkal egészíti ki.

A hírrádiós karakterben fontos elem, hogy a reggel hat és este hat közötti 12 órás "gördülő hírfolyamban" egyetlen anyag, tudósítás, interjú sem lehet hosszabb 3 percnél. Egyedi szolgáltatás a "breaking news", avagy rendkívüli híradás is: a hírrádió azonnal megszakítja a tervezett adásrendet, ha különleges esemény történik, és erről tudósítja a hallgatókat. Az InfoRádió abban is egyedülálló a magyarországi kereskedelmi alapon működő rádiók között, hogy egyáltalán nem sugároz zenét, kvízműsort vagy hasonló szórakoztató tartalmat.

A többi politikai-közéleti sajtóorgánumtól az is megkülönbözteti, hogy az InfoRádió nem közöl saját véleményt vagy szerkesztőségi kommentárt. A legismertebb műsora, az Aréna című egyórás beszélgetős műsora az ország egyik legtöbbet idézett rádióadása. A beszélgetéseket az egyre népszerűbb YouTube-csatornán is követhetik már az érdeklődők.

A 23 éves InfoRádió műfajteremtő tevékenységét számos egyéb elismerés mellett többször díjazták Superbrand címmel, 2008-ban Joseph Pulitzer-emlékdíjjal, 2013-ban pedig Prima Primissima-díjjal tüntették ki, munkatársai pedig számos más, hasonlóan rangos elismerést nyertek el.

Az InfoRádió készítői 2018-ban, a "tárgyilagosság olvasható" mottóval indították el az infostart.hu internetes hírportált is.

Címlapról ajánljuk
Sokk vagy kínos baki: tényleg több száz milliót kerestek a „Hamászhoz köthető alkuszok?”

Sokk vagy kínos baki: tényleg több száz milliót kerestek a „Hamászhoz köthető alkuszok?”

A napokban röppent fel a hír, hogy az október 7-i, Izrael elleni brutális terrortámadások előtt „furcsa” aktivitás folyt a Tel Aviv-i tőzsdén. Két amerikai jogászprofesszor tanulmányában arra jutott, hogy bennfentes traderek előre tudhattak a támadásról és ennek alapján kötöttek nyerő fogadásokat. Mások szerint viszont a kutatók felsültek.

Elfogadta a nemzeti kisebbségek jogairól szóló új törvényt az ukrán parlament

Elfogadta az ukrán parlament péntek éjjel a nemzeti kisebbségek jogairól szóló új törvényt, amely az ukrán kormányzat szerint figyelembe veszi az Európa Tanács és szerveinek szakértői véleményét és az orosz ajkúak kivételével számos területen visszaállítja a kisebbségek korábbi jogait.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Zelenszkij finoman üzent a magyar kormánynak

Zelenszkij finoman üzent a magyar kormánynak

Volodimir Zelenszkij ukrán azonnal aláírta azt a két, a parlament által pénteken elfogadott jogszabályt, amelyek orvosolják többek között a kárpátaljai kisebbség védelmében, valamint a magyar kormány és az EU által megfogalmazott korrupciós aggályokat is. Zelenszkij szerint így készen állnak az uniós csatlakozásra, teljesítették az elvárásokat. Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek is üzent ezzel finoman, aki a csatlakozási tárgyalások megvétózását lengette be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×