eur:
389.26
usd:
362.71
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Two people out for a walk through an Ohio woods in the fall.
Nyitókép: Scott Anderson / getty

Még mindig nincs vége, újabb fordulat jön az időjárásban

A hidegfront az éjszaka elhagyta Magyarországot és vasárnap már ismét napos, meleg idő várható.

Időjárási helyzet Európában:

Skandinávia felett egy ciklon örvénylik, ennek gyenge hidegfrontja felhős, csapadékos időt okoz Európa északi és középső területein. A legtöbb csapadékot Norvégiában mérték, ahol több helyről 30 mm-t meghaladó csapadékmennyiséget jelentettek. Ez a front észak felől beékelődik a Franciaországtól a Kelet-európai-síkságig húzódó magasnyomású zónába. Az anticiklon területén eseménytelen az idő, ugyanakkor az Ibériai-félsziget fölé szokatlanul meleg levegő áramlik, a csúcshőmérséklet néhol a 35 fokot is meghaladta. Hazánk időjárását az előbb említett gyenge hidegfront alakítja, vasárnaptól azonban a magasban melegedés kezdődik és ismét anticiklonális hatások érvényesülnek.

Várható időjárás vasárnap éjfélig:

Nyugatról kelet felé haladva egy keskeny, szakadozott felhősáv vonul át felettünk, amelyből legfeljebb északon elvétve fordulhat elő kisebb záporeső. Vasárnap már csak helyenként lehet élénk a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 19 és 25 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×