eur:
391.93
usd:
359.33
bux:
72253.66
2024. július 13. szombat Jenő
Vendégek az alsóörsi strandon 2020. augusztus 13-án.
Nyitókép: Vendégek az alsóörsi strandon 2020. augusztus 13-án. MTI/Balogh Zoltán

Íme, a Balaton legveszélyesebb helyei – itt a tolvajtérkép

Siófok nemcsak a Balaton fővárosa…

A Balatonnál egyértelműen a Siófoki járásban történik a legtöbb lopás. Különösen érdemes résen lenni Siófok belvárosában, a Jókai parknál, de az Aranyparton is. De ugyanígy fontos figyelni Keszthelyen, Balatonlellén, Balatonfüreden is – derül ki a Pénzcentrum összeállításából.

A legfrissebb adatok szerint a tavalyi nyáron a közvetlen tóparti településektől távolabb eső városokat és községeket is magában foglaló balatoni térség szálláshelyein 1,7 millió turista összesen 5,5 millió vendégéjszakát töltött el. A nagy tömeg azonban vonzza a tolvajokat is.

A rendőrség elmúlt hatvannapos statisztikái szerint magasan Siófok és környéke a legveszélyesebb terület, a nyári időszakban leginkább a Jókai park, a Petőfi sétány környéke a legfertőzöttebb, de az Aranyparton, sőt Szabadisóstó környékén is érdemes ébernek maradni.

Balatonfüreden is előszeretettel tevékenykednek a tolvajok, de kisebb mértékben, mint Siófokon, ahol harminc esetet regisztráltak, míg Füreden csak négyet. A déli parton Balatonlelle és Balatonboglár együttesen összesen hat adatot regisztrált a vizsgált időszakban. Keszthelyen is több lopást regisztráltak, mint máshol a környéken, összesen öt bűnesetet.

A lopásnál súlyosabb rablásokról és kifosztásokról szinte csak egyetlen település kapcsán lehet beszámolni, ez pedig Siófok. A vizsgált időszakban összesen hét ilyen eseményt regisztráltak, ezenkívül egyetlen rablés volt még: Csopakon.

Egy év alatt itt 100 000 lakosra 388 bűnelkövetés jutott a Siófoki járásban, ezzel a balatoni régió egyedüli magas fertőzöttségű régiója, ráadásul ez országos összevetésben is kiugróan magas, alig van néhány járás az országban, amely magasabb lopásfertőzöttséget mutatna.

Címlapról ajánljuk

Extrém hőség - életbevágó tanácsai vannak Győrfi Pálnak, egy tévhitet is eloszlat

Ebben az extrém melegben a mentők jóval több hívást kapnak a szokásosnál - mondta az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál ismertette, mik a hőség miatti rosszullét jelei, mit tehetünk magunk vagy mások megsegítésére, mikor hívjunk mindenképpen mentőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Tegnap az amerikai inflációs adatok közlését követően egy nagyobb profitrealizálás vette kezdetét Amerikában, az esést a Nasdaq vezette: a főként technológiai cégeket tömörítő index több mint 2 százalékot zuhant.Ezt követően Ázsiában is főként estek a tőzsdék: az esést a jappán Nikkei vezette. Ennek ellenére Európában jó hangulatban telik a kereskedés, a vezető indexek erősödnek, és a BUX is felfelé vette az irányt, délután pedig már Amerikában is emelkednek a tőzsdék a csütörtöki esést követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×