eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka nyilatkozik a sajtó képviselőinek az Áder János köztársasági elnökkel folytatott megbeszélés után a Sándor-palotában 2021. október 20-án. Ruszin-Szendi Romulusz elmondta, hogy a köztársasági elnök, aki a honvédség főparancsnoka is, jóváhagyta a Magyar Honvédség fejlesztési terveit.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Már nincs a honvédségnél Ruszin-Szendi Romulusz

A fiatalítási hullámnak eshetett áldozatul.

Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot április 26-án mentették fel tisztségéből, érdemi indoklás nélkül. A helyére Böröndi Gábor altábornagyot nevezték ki.

A hvg.hu most úgy értesült, hogy Ruszin-Szendi Romulusznak a leváltása után két hónappal, június 26-án el kellett hagynia a honvédséget, amiatt a "fiatalítási hullám" miatt, amit még az év elején, az ő parancsnoksága idején hirdetett meg Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. A májusban 50. életévét betöltő Ruszin-Szendi Romulusz 28 évig szolgált a honvédségnél, ezért rá is vonatkozott a szabályozás, amely értelmében sok másik tapasztalt katonát is eltávolítottak a honvédségből.

A Honvédelmi Minisztérium korábban azt közölte, hogy a volt vezérkari főnök más területen folytatja a "haza szolgálatát". Hogy hol, az egyelőre nem világos.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×