eur:
389.73
usd:
362.78
bux:
68042.48
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Pásztor Béla Veresegyház polgármestere a képviselő-testület ülése után az irodájában a városházán 2023. február 21-én. A várost 1965. szeptember 1-jétől tanácselnökként, majd 1990. október 12-től polgármesterként irányító Pásztor Béla lemondott Veresegyház polgármesteri tisztségéről február 28. napjával bezárólag.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kiválóan érzi magát, de most így jó neki - hivatalosan is távozik Pásztor Béla

Ahogy azt a múlt héten megírtuk, 58 év után lemond posztjáról Magyarország legrégebb óta hivatalban lévő polgármestere. Veresegyház vezetője február 28-ával távozik.

A február 27-én 85. életévét betöltő polgármester lemondólevelét a testületi ülésen Kosik József alpolgármester olvasta fel.

A települést 1965. szeptember 1-jétől tanácselnökként, majd 1990. október 12-től polgármesterként irányító Pásztor Béla, aki függetlenként tevékenykedett, a levélben a helyi önkormányzatokról szóló törvény alapján nyilatkozik arról, hogy a város polgármesteri tisztségéről "február 28. napjával bezárólag" lemond.

"Veresegyház fejlődéséért végzett munkájukhoz a képviselő-testület minden tagjának további erőt és egészséget kívánok" - tette hozzá.

"Olyan helyről távozom, amelyet végtelenül szerettem" - fogalmazott. Az Infostart úgy tudja, hogy Pásztor Béla

remek fizikai és egészségügyi állapotban van,

de nem szeretne olyan helyzetbe kerülni, mondjuk azért mert elfelejt valamit, hogy az kellemetlen legyen számára. Úgy értesültünk, hogy Pásztor Béla már szeptember óta fontolgatta ezt a döntést.

Veresegyház önkormányzatának közleménye szerint a polgármesteri tisztség betöltéséről időközi polgármester választáson, várhatóan 2023 májusában dönthetnek a település lakói.

Az új polgármester megválasztásáig a főállású alpolgármester, Cserháti Ferenc látja el a polgármesteri feladatokat.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×