eur:
389.38
usd:
362.64
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Fotó: Infostart
Nyitókép: A fotón Pásztor Béla és fia, Erdőkertes polgármestere, Pásztor László látható

85. születésnapján lemond a legendás magyar polgármester

Csaknem 58 évnyi szolgálat után távozik Veresegyház polgármesteri székéből Pásztor Béla - írja a Magyar Nemzet.

A Pest vármegyei település első embere nem egészségügyi okok miatt döntött a lemondás mellett. Azért határozott így, mert hamarosan betölti a 85-öt, és nem szeretné, hogy önmaga és a város számára méltatlan helyzet álljon elő . írja a Magyar Nemzet.

Pásztor Béla a döntését állítólag a február 21-i testületi ülésen jelenti majd be, és a polgármesteri székből február 28-án távozik, aznap ünnepli a 85. születésnapját. Az információt az Infostartnak is megerősítették.

Úgy tudjuk,, hogy Pásztor Béla "senki nem kapacitál az utódlásra, majd a veresegyháziak eldöntik, hogy ki kövess őt". Mivel fia, Pásztor László a szomszédos Erdőkertes első ember logikusnak tűnne, hogy esetleg ő is elinduljon a posztért, de információnk szerint "erről szó sem lehet". Azt azonban forrásunk nem cáfolta, hogy akár a hivatalból követheti majd valaki.

Pásztor Béla posztja időközi választáson dől majd el, alig egy évvel a 2024-es önkormányzati választás előtt.

A felvidéki születésű Pásztor Bélát 1965. szeptember 1-jén választották meg Veresegyház tanácselnökének, előtte a helyi művelődési ház igazgatója volt. 1990-ben a város polgármesterévé választották. Azóta mind a mai napig a város élén áll, hiszen 1990 óta eddig minden önkormányzati voksoláson bizalmat szavaztak neki a választók, rendre nagy fölénnyel nyert.

Polgármesteri ideje rekordnak számít Magyarországon, ilyen hosszú ideig még senki nem vezetett egy települést az országban. Tanácselnökként, polgármesterként eddig közel 58 évet töltött Veresegyház élén.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×