eur:
389.73
usd:
362.69
bux:
68066.01
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Jég a Balatonon Siófoknál 2023. február 8-án.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Vannak, akiknek jól jönne még egy hét fagyos idő, de nem így lesz

A növényvédelemben még legalább egy hét fagyos időszakra lenne szükség a kártevők és kórokozók számottevő gyérüléséhez, de szombattól enyhül az idő - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A mögöttünk álló egy hétben az idén először fordult igazán téliesre az időjárás, a hőmérséklet múlt szombatig még 2-4 fokkal magasabban alakult a sokéves átlagnál, majd vasárnaptól erős lehűlés érkezett, a héten éjszakánként már mínusz 7 és mínusz 10 fok közé hűlt a levegő, és napközben is csak kevéssel fagypont fölé emelkedett a hőmérséklet. A napi átlaghőmérsékletek az idei télen először maradtak több napon át országszerte fagypont alatt.

Az őszi vetések jellemzően jó állapotban vannak, az Alföldön a belvízfoltok kiterjedése folyamatosan csökken. Az elmúlt napok fagyos éjszakái nem voltak olyan hidegek, ami kifagyással veszélyeztette volna a vetéseket - írták.

Hozzátették: a januári tartósan enyhe idő nem tett jót a növényeknek, megzavarta a vegetációs ciklusukat. A túl enyhe idő a tél közepén különösen a gyümölcsfákra veszélyes: ha túl korán véget ér a mélynyugalmi állapotuk, később érzékennyé válnak a fagyokra. Február első felének hidegebb időjárása azonban visszafogja az idő előtti fejlődést, de még nem hat károsan.

Közölték azt is: a kemény éjszakai fagyokra nagy szükség van a növényvédelemben, sőt még legalább egy hét ilyen fagyos időszak lenne jó a kártevők és kórokozók számottevő gyérüléséhez, szombattól azonban enyhül az idő, néhány fokkal melegebb nappalokra és kevésbé fagyos éjszakákra kell számítani számottevő csapadék nélkül. A változóan felhős, többnyire napos időben a belvízfoltok további csökkenése várható.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×