eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Az ADOM Diákmozgalom és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által a pedagógusokért meghirdetett szolidaritási tüntetés résztvevői a Műegyetem rakparton 2022. október 23-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Pedagógusok Szakszervezete: eljött az átlátható szakmai egyeztetések ideje

A szakszervezet szerint a tanév első fele tiltakozással telt, és a folytatást nem kerülheti el a kormány. Oktatási nemzeti kerekasztal összehívását kezdeményezik.

"A Pedagógusok Szakszervezete – a tiltakozók közös álláspontjával megegyezően – úgy gondolja, hogy az oktatás nemzeti ügy, a hosszú évek alatt kialakult súlyos válságát csak nemzeti egyetértéssel lehet megoldani. Ezért a PSZ azt kéri a kormánytól: azonnal kezdeményezze egy oktatási nemzeti kerekasztal létrejöttét az oktatás összes szereplőjének részvételével" – írja a szervezet sajtóközleményében.

A szervezet szerint átláthatatlan, hogy kivel és miről akar egyeztetni a kormány. Példaként felhozták, hogy az államtitkárság fővárosi gimnáziumok igazgatóit hívta meg, a hétvégi kormányülésen pedig részt vett a köznevelésért felelős államtitkár és a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke is, miközben erről nem tájékoztatták a közvéleményt.

Azt írták: korábban

kormánybiztos kinevezését kérték az oktatás problémáinak megoldására,

de ezt sem teljesítette a miniszterelnök, holott már régen nem a pedagógusok bérharcáról van szó. A szervezet a sztrájkbizottság tagjaként továbbra is egyeztet a sztrájkkövetelésekről a kormány képviselőjével, de most a nyilvános, az átlátható és a széles körű szakmai egyeztetésnek jött el az ideje.

"A 2022/23-as tanév első fele a tiltakozásokkal telt el. A folytatást sem kerülheti el a kormány, ha nem tekinti partnernek azokat, akik éppen az oktatás reformjáért küzdenek" – írták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×