eur:
390.64
usd:
366.1
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Shelter dog is is a beautiful dog in an animal shelter looking through the fence wondering if anyone is going to take him home today.
Nyitókép: Mexitographer/Getty Images

Új alapítványt hoz létre az Orbán-kormány

Állatvédő alapítványt hoz létre a kormány.

Előterjesztést nyújtott be az Országgyűléshez Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes: 2024-től új állatvédő alapítványt hozna létre a kormány „Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány” néven.

Az előterjesztés szerint az alapítvány célja, hogy az állatvédelem fejlesztésével és népszerűsítésével kapcsolatos feladatokat lásson el, valamint az állattartás felelősségét tudatosítsa - írja a hvg.hu.

A törvénnyel hivatalosan a következő feladatokat bízzák meg a szervezetet:

- az állatvédelemmel kapcsolatos tájékoztató portál működtetése,

- állatvédelmi szakmai konferenciák koordinálása,

- országos kommunikációs és érzékenyítő kampányok, illetve állatvédelmi pályázatok lebonyolítása és felügyelete,

- az állatvédelem fontosságának a tudatosítása és továbbadása a fiatal generációk számára,

- az állatvédelem népszerűsítését célzó tudományos és oktatási tevékenység ösztönzése, képzési programok kidolgozása és koordinálása,

- civil szervezetek és gazdálkodó szervezetek támogatása, együttműködésük ösztönzése,

- nemzetközi jó gyakorlatok adaptálási lehetőségeinek feltérképezése a hazai állattartási kultúra fejlesztése érdekében.

A szervezet létrehozásáról Varga Judit miniszternek kell intézkednie. Az alapítvány vagyonának biztosításáról a kormány gondoskodik, működését 2024-től évente fogja támogatni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×