eur:
392.43
usd:
367.51
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Budapest, Hungary - January 7, 2016: Interior of the Franz Liszt, formerly known as Ferihegy Airport, in Budapest, Hungary. Airport serves more than 10 milion passengers annually, due to its vicinity to Serbia, Slovakia, Ukraine and Austria. Famous low-cost airline company Wizz-Air established hub on Ferenz Liszt airport and provides cheap flights to tens of destinations in Europe, Africa and Middle East
Nyitókép: Drazen_/Getty Images

Alig hihető utasszámról számolt be Ferihegy

A nyári hónapokban összesen 3 802 591 utast szolgáltak ki.

Augusztusban folytatódott a nyári hónapokra jellemző utasszám-növekedés, 1 299 814 utas fordult meg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a nyári hónapokban összesen 3 802 591 utast szolgáltak ki, megközelítően annyit, mint a járvány által leginkább sújtott 2020-as évben összesen - közölte a Budapest Airport pénteken az MTI-vel.

Augusztus

zsinórban a harmadik hónap volt, amikor az utasforgalom elérte, vagy meghaladta a koronavírus-járvány előtti, rekordévnek számító 2019-ben regisztrált volumen 80 százalékát,

és a negyedik, amikor a teljes havi utasforgalom meghaladta az egymilliót. A hónapban a legnépszerűbb célállomás Tel-Aviv, London, Amszterdam, Antalya és Frankfurt volt.

A Budapest Airport közleményében hangsúlyozta, a globálisan jellemző csökkenő tendencia ellenére a cargo árumennyiség továbbra is stabil. A január-augusztusi időszakban az árutömeg 47 százalékos növekedését mérték a Cargo City megnyitása előtti, 2019-es év hasonló periódusában kezelt forgalomhoz képest. Az augusztusban kezelt 15 375 tonna árumennyiség minimálisan, 2,1 százalékkal csökkent 2021 azonos hónapjához viszonyítva.

Szeptemberben a Budapest Airport megkezdte a 2A terminál poggyászkiadó területének bővítését, hogy felkészüljön a jövőben várhatóan emelkedő utasforgalom gördülékeny kiszolgálására. A fejlesztés miatt szeptember 15-től egyes járatok a megszokottól eltérően a 2B terminálra érkeznek, és az utasok itt kapják meg feladott poggyászaikat - tájékoztatott a Budapest Airport.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×