eur:
393.06
usd:
366.4
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: infostart/inforádió

Zárva Bel-Buda, bombát emelnek ki a Dunából

A terület kiürítése reggel 8-kor kezdődött, befogadási helyet is kijelöltek a lakosságnak.

Megkezdték a budapesti Várkert Bazárnál a Duna medrében talált második világháborús légibomba kiemelését a Magyar Honvédség tűzszerészei hétfő délelőtt.

Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek elmondta: a rendőrség mintegy

négyszáz méter sugarú körben lezárta a területet,

és megkezdődött a művelet.

Első lépésben a tűzszerész búvárok rögzítési pontokat alakítanak ki a hajóállomás közelében előkerült légibombán, hogy az aknamentesítő hadihajó speciális darujával ki tudják emelni a katonák a 100 kilós robbanótestet a folyóból - mondta.

A múlt héten a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó búvárai

gyakorló merülés közben

egy százkilós, szovjet gyártmányú légibombára bukkantak az Erzsébet híd és a Lánchíd közötti folyamszakaszon.

A robbanóeszköz biztonságos kiemelése és hatástalanítása idejére a rendőrség mintegy négyszáz méter sugarú körben lezárja a területet, így a budai alsó rakpart Clark Ádám tér és a Fátyol park közötti szakaszát, a Lánchíd utcát a Clark Ádám tér és az Ybl Miklós tér közötti szakaszon, az Ybl Miklós teret, valamint a Várkert rakpartot.

A Lánchíd utcára, az Ybl Miklós térre, a Döbrentei utcára, valamint Várkert rakpartra néző ingatlanokat hétfő reggel 8 órakor elkezdték kiüríteni.

A Várkert Bazár tudatta: a lezárások érintik a Várkert Bazár teljes területét, nem látogatható a Neoreneszánsz kert és zárva vannak az információs pontok a Clark Ádám téren, a keleti felvezetőnél és a Savoyai-teraszon is.

A hatástalanítás idejére hétfő reggeltől a Budavári Önkormányzat befogadási helyként üzemelteti a Virág Benedek Házat (Döbrentei utca 9).

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×