eur:
394.29
usd:
370.5
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Facebook

Hatástalanították a dunai bombát, visszatérhet az élet

A 100 kilós, világháborús légibombát a helyszínen tették ártalmatlanná, a Várkert rakpartnál.

A Magyar Honvédség tűzszerészei hatástalanították a száz kilogrammos, Dunában talált második világháborús légibombát - mondta el a honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek hétfőn.

Gajdos Milán főhadnagy tájékoztatása szerint a tűzszerészek kiszerelték a légibomba gyújtószerkezetét, a robbanótestet pedig vízi úton szállítják el.

A környéken elrendelt rendőrségi zárást feloldották, a forgalmi rend helyreállt - tette hozzá.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó búvárai a múlt héten, gyakorló merülés közben bukkantak rá a százkilós, szovjet gyártmányú légibombára az Erzsébet híd és a Lánchíd közötti folyamszakaszon.

A Várkert Bazárnál, a hajóállomás közelében előkerült légibombán rögzítési pontokat hoztak létre, majd az aknamentesítő hadihajó speciális darujával kiemelték a szerkezetet. Ezt követően a tűzszerészek hatástalanították a bombát az aknamentesítő hadihajó fedélzetén.

A robbanóeszköz biztonságos kiemelése és hatástalanítása idejére a rendőrség mintegy négyszáz méter sugarú körben lezárta a területet, így a budai alsó rakpart Clark Ádám tér és a Fátyol park közötti szakaszát, a Lánchíd utcát a Clark Ádám tér és az Ybl Miklós tér közötti szakaszon, az Ybl Miklós teret, valamint a Várkert rakpartot. A Lánchíd utcára, az Ybl Miklós térre, a Döbrentei utcára, valamint a Várkert rakpartra néző ingatlanokat kiürítették.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×