eur:
394.24
usd:
370.46
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Az 1,7 hektárnyi területen épülő fedett állat- és növénypark, a városligeti Biodóm 2020. december 29-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Fűtés és őrzés nélkül maradhat a biodóm

Nincs rá pénze a fővárosnak.

„Valódi dilemma, hogy mi legyen a biodómmal. Gyorsan eljöhet az a pillanat, amikor a városvezetésnek döntenie kell: az idősotthonait, szociális intézményeit fűti, vagy egy üres, hasznavehetetlen építményre költ. Utóbbi fenntartása tavaly 625 milliót vitt el a fővárosi költségvetésből, az idén ez már közelíti az egymilliárdot, jövőre pedig az energiaárak függvényében 1,5-2 milliárdba is kerülhet” – mondta a Népszavának Kiss Ambrus.

A főpolgármester-helyettes emlékeztetett: a főváros már tavasszal jelezte, hogy átadná a projektet a telekkel együtt az államnak azért, hogy az minél előbb látogatható legyen a nagyközönség számára. A fővárosnak ugyanis könnyen belátható módon nincs pénze a befejezésre, amelynek költségét alaphangon 15-20 milliárdra becsülték. A főváros ajánlatára azonban egyelőre

nem érkezett válasz a kormány részéről.

A lap cikke szerint a kabinet és a fővárosi vezetés közötti egyeztetést nehezíti, hogy nincs Budapestért felelős kormánytag az új kormányban. Bár Lázár János korábban jelezte, hogy vinné a területet, de hivatalosan azóta sem lett hozzá rendelve a feladatkör.

Kiss Ambrus szerint az is megtörténhet, hogy ha a kormány továbbra sem válaszol, a főváros egyszerűen felhagy az építmény őrzésével és fűtésével.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×