eur:
393.85
usd:
365.09
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Egy kutya fut a budai Várban található Tóth Árpád sétányon 2015. november 12-én. Ezen a napon a fővárosban 20 Celsius-fok körüli hőmérséklet volt.
Nyitókép: MTI Fotó: Bruzák Noémi

A budavári "kutyaesések" is bizonyítják: nem elég a figyelemfelhívás

Az utóbbi időben több tucat kutya ugrott le a budai Vár faláról, ám a szakemberek nehezen tudják megmondani, milyen hatás vezeti ugrásra őket.

Két hete csütörtökön ugrott le egy újabb kutya a Budai Vár faláról a Tóth Árpád sétányon – tájékoztatta az InfoRádiót Fazekas Csilla, a Budai Polgári Közösség elnöke.

"Ez egy kutyafuttatásra kijelölt terület, tehát sötétedéstől itt póráz nélkül is lehet a kutyákat sétáltatni. Sajnos nem először fordult elő, hogy

egy kutya, felugorva a várfalra, egy tíz-tizenöt méteres szakadékkal találta szemben magát a Lovas út felé eső részen"

Fazekas Csilla úgy gondolja, bár egyelőre nem világos, milyen hatásra ugranak oda a kutyák, ezzel a jelenséggel mindenképp foglalkozni kell.

A balesetek miatt az önkormányzat már kihelyezett figyelemfelhívó táblákat a kutyafuttatónál. Fazekas Csilla szerint azonban a legutóbbi eset is mutatja, ez nem elegendő megoldás. A szervezet szerint okvetlenül felül kellene vizsgálni, hogy a futtató jó helyen van-e, illetve miként lehet biztonságosabbá tenni, és elkerülni a hasonló eseteket.

A Budai Polgári Közösség civil szervezetként egyébként indított egy képzéssorozatot, ami a felelős kutyatartás, felelős állattartás népszerűsítését tűzte ki céljául. A képzéssorozatba most beillesztenek egy plusz alkalmat, melyen arról van szó, miként lehet felelős gazdaként megelőzni ezeket az eseteket, illetve ha megtörténik a baj, hogyan tudnak elsősegélyt nyújtani az állatnak.

Fazekas Csilla elnöke ugyanakkor hangsúlyozta: több kutyatulajdonos is megkereste már őket a balesetek elkerülése kapcsán, ezért került bele a képzésükbe a téma.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×