INFORÁDIÓ
2022. október 7. péntek
Amália

baleset

várfal

kutya

Egy kutya fut a budai Várban található Tóth Árpád sétányon 2015. november 12-én. Ezen a napon a fővárosban 20 Celsius-fok körüli hőmérséklet volt.

A budavári "kutyaesések" is bizonyítják: nem elég a figyelemfelhívás

Az utóbbi időben több tucat kutya ugrott le a budai Vár faláról, ám a szakemberek nehezen tudják megmondani, milyen hatás vezeti ugrásra őket.

Két hete csütörtökön ugrott le egy újabb kutya a Budai Vár faláról a Tóth Árpád sétányon – tájékoztatta az InfoRádiót Fazekas Csilla, a Budai Polgári Közösség elnöke.

"Ez egy kutyafuttatásra kijelölt terület, tehát sötétedéstől itt póráz nélkül is lehet a kutyákat sétáltatni. Sajnos nem először fordult elő, hogy

egy kutya, felugorva a várfalra, egy tíz-tizenöt méteres szakadékkal találta szemben magát a Lovas út felé eső részen"

Fazekas Csilla úgy gondolja, bár egyelőre nem világos, milyen hatásra ugranak oda a kutyák, ezzel a jelenséggel mindenképp foglalkozni kell.

A balesetek miatt az önkormányzat már kihelyezett figyelemfelhívó táblákat a kutyafuttatónál. Fazekas Csilla szerint azonban a legutóbbi eset is mutatja, ez nem elegendő megoldás. A szervezet szerint okvetlenül felül kellene vizsgálni, hogy a futtató jó helyen van-e, illetve miként lehet biztonságosabbá tenni, és elkerülni a hasonló eseteket.

A Budai Polgári Közösség civil szervezetként egyébként indított egy képzéssorozatot, ami a felelős kutyatartás, felelős állattartás népszerűsítését tűzte ki céljául. A képzéssorozatba most beillesztenek egy plusz alkalmat, melyen arról van szó, miként lehet felelős gazdaként megelőzni ezeket az eseteket, illetve ha megtörténik a baj, hogyan tudnak elsősegélyt nyújtani az állatnak.

Fazekas Csilla elnöke ugyanakkor hangsúlyozta: több kutyatulajdonos is megkereste már őket a balesetek elkerülése kapcsán, ezért került bele a képzésükbe a téma.

Nyitókép: MTI Fotó: Bruzák Noémi

Kapcsolódó hang

A Budavári kutyás balesetek bizonyítják: nem elég a figyelemfelhívás
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018