eur:
389.34
usd:
362.38
bux:
67961.02
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Pier and houses on the Lake Ferto
Nyitókép: GaborBalla / Getty

Leáll az építkezés a Fertő tónál

A kikötő és a területrendezés már elkészült, de az épületekhez még nem kezdtek hozzá.

Eredménytelenül zárult a Fertő tavi beruházásra kiírt közbeszerzés – írja az Átlátszó. A portál szerint erről csütörtökön jelent meg tájékoztató.

A tervek arról szóltak, hogy a Fertő Part nevű állami beruházás keretében 34 ezer négyzetmétert építenek be a fertőrákosi tóparton, Natura 2000 besorolású területen. Szálloda és motelek, ökocentrum, sportközpont, vitorlásklub és parkoló is szerepelt az elképzelések között.

A kikötő és a területrendezés már elkészült, de az épületekhez még nem kezdtek hozzá. A beruházásért felelős állami cég, a Sopron-Fertő Turisztikai Nonprofit Zrt. (SFTFN) tavay novemberben próbált kivitelezőt találni gyorsított eljárásban. A tendert az első felháborodások után visszavonták, majd újra kiírták. Jelentkezni februárig lehetett, de az Átlátszó szerint sokáig nem derült ki, hogy mi lesz a projekttel, felvetődött, hogy a kormány által bejelentett kiadáscsökkentés érinti ezt is.

Az ajánlatok összegzéséről szóló dokumentum szerint a szerződéskötéshez

a szükséges fedezetet nem bocsátják rendelkezésre.

A portál azt írtja, egyes becslések szerint akár 100–200 milliárd forint is lehet(ne) a végösszeg.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×