eur:
392.77
usd:
366.02
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Tűzoltók és rendőr Táborfalva és Lajosmizse között, ahol vonattal ütközött egy furgon egy vasúti átjáróban 2022. február 3-án. Az autó vezetője súlyosan megsérült.
Nyitókép: MTI/Donka Ferenc

Már most többen haltak meg idén vasúti átjárós balesetben, mint tavaly

Összefog a MÁV és a rendőrség. De elsősorban az embereknek kellene összeszedniük magukat.

Az idén eddig ötven baleset történt vasúti átjáróban, ezekben tizenkilencen haltak meg, többen, mint tavaly egész évben - közölte a MÁV Zrt. A vasúttársaság és a rendőrség közös nyári balesetmegelőzési ellenőrzéssorozata a Velencei-tónál, Agárdon folytatódott.

A rendőrség a Velencei-tónál drónnal is ellenőrzi a vasúti átjárókat, a tilos jelzés ellenére áthaladó autósokat, gyalogosokat és kerékpárosokat megbírságolják és feljelentik - írták.

A MÁV a nyári időszakban népszerű üdülőhelyek közelében folytatja vasútbiztonsági kampányát: július 1-jén a Balaton déli partján, Zamárdi vasútállomásánál, majd július további részében és augusztusban a tó északi partján, a legforgalmasabb útátjáróknál tartanak közúti és vasúti ellenőrzéseket, ezekhez kapcsolódva kvízzel és tájékoztató szórólapokkal is felhívják a figyelmet a körültekintő közlekedés fontosságára.

A vasúttársaság kiemelte: az idei év drámai romlást mutat a vasúti baleseti statisztikákban. Az idén eddig ötven - ezen belül az elmúlt egy hétben újabb öt - baleset történt vasúti átjáróban. Ezekben tizenkilencen haltak meg, többen, mint tavaly egész évben

Rámutattak arra, hogy a MÁV teljes hálózatán vasúti hibából 2008 óta nem következett be halálos áldozatot követelő baleset, a tragédiák oka minden alkalommal a KRESZ-szabályok megszegése volt. A járművezetők a maguk és utasaik életét kockáztatva a piros jelzés ellenére hajtottak a vonat elé, mások gyalog vagy kerékpárral keltek át tilosban az átjárón. Az egyéb vasúti balesetek, a gázolások halálos áldozatainak száma is magas, ezek javarészt tiltott helyen tartózkodás, vagy mozgó vonatra fel-, illetve arról leugrás miatt történtek.

A figyelmetlenség és a szabályszegés veszélyezteti a MÁV dolgozóit és az utasokat is: 2010 óta vasúti átjárós balesetben tizenöt vasutas vesztette életét, és többen súlyosan megsérültek - jelezték.

A MÁV áprilisban indította el a vasútbiztonsági kampányát és a www.mav.hu/erjhaza oldalt, amelyen elrettentő baleseti helyszíni fotókat, alapvető vasútbiztonsági információkat, magyarázatokat és a témában készült saját videókat mutatnak meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×