eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a kormány és az Autoliv autóipari vállalat közötti stratégiai együttműködési megállapodás aláírásán a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. január 20-án. Az Autoliv Ipari és Kereskedelmi Kft. a 91. vállalat, amellyel a kormány stratégiai együttműködési megállapodást kötött. Ezek a cégek összesen 193 ezer embert foglalkoztatnak Magyarországon, 15 ezerrel többet, mint a szerződések aláírásakor. A svéd vállalat aktív és passzív autóipari biztonsági rendszereket és kiegészítőket gyárt.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Szijjártó Péter: nemzetbiztonsági érdek, hogy elkerüljük a háborút

Kanadai kollégájával egyeztetett a miniszter.

Nemzetbiztonsági érdekünk, hogy elkerüljük a háborút a térségünkben - írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook oldalán, miután telefonon egyeztetett Kanada külügyminiszterével, Melanie Joly-val a kelet-európai feszült helyzetről.

A romániai látogatáson tartózkodó tárcavezető - Madéfalváról Gyergyóremetére tartva - megerősítette partnerének Magyarország elkötelezettségét a diplomáciai megoldás mellett.

"Kanadai kollégám kiegészítésével - mely szerint ez az egész világ érdeke is - egyetértettem" - írta Szijjártó Péter.

Hozzátette, megállapodtak abban, hogy "ha - ne adj' Isten - úgy alakulnának a folyamatok, akkor szomszédos országként készen állunk segítséget nyújtani az Ukrajna területén tartózkodó kanadai állampolgárok fogadására".

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×