eur:
369.87
usd:
345.56
bux:
47869.61
2023. június 5. hétfő Fatime
Skyline of Budapest with Liberty Bridge and Gellert Hill at day
Nyitókép: _ultraforma_/Getty Images

Dunai korzóval gazdagodhatnak a dél-budaiak

A Budapest Fejlesztési Központ már keresi a kelenföldi sétány tervezőjét.

A Budapest Fejlesztési Központ (BFK) az uniós közbeszerzési közlönyben közzétette a kelenföldi Duna-parti sétány tervezéséről szóló ajánlati felhívást.

A közlönyben megjelent információk szerint a Duna-parti sétány projekt célja, hogy Buda déli partszakaszán egy új, gyalogos, kerékpáros és szabadidős infrastruktúra kialakításával a lakókat közelebb hozzák a Dunához, és a budai Duna-part gyalogosan és kerékpárral egybefüggően végigjárható legyen – idézi a magyarepitok.hu.

Tervek szerint a beruházás az Öböl utcánál kezdődik majd, és hozzávetőleg 3600 méter hosszan haladhat dél felé. A sétány a Galvani utcánál csatlakozik a tervezés alatt álló új Duna-híd budai hídfőtérhez, majd tovább haladva a Keserű-ér újabb híddal történő átszelése után csatlakozik az Árasztó úthoz. Innen az Árasztó út nyomvonalán végighaladva, a Hosszúréti-patakon átvezetve vezeti el a kerékpáros- és gyalogos forgalmat a kerülethatárig.

A sétány 20-30 méter szélességű, és a telepítendő lineáris zöldinfrastruktúra párhuzamosan többféle kikapcsolódási lehetőséget biztosít majd.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×