eur:
394.61
usd:
371.03
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Index

Szoros a verseny a leggazdagabb magyarok friss listájának élén

Megjelent a Forbes legújabb milliárdoslistája.

A magazin legújabb számában olvasható a leggazdagabb 50 magyar listája. Az élen az elmúlt három évhez hasonlóan idén is Mészáros Lőrinc áll 488,1 milliárd forintos becsült vagyonnal, akit Csányi Sándor OTP-vezér követ, vagyonát 468,9 milliárd forintra becsülték.

A Forbes összegzésében azt írta, hogy az elmúlt három év egyértelműen Mészáros Lőrinc felemelkedésének története volt, jól tükrözték ezt az elmúlt évek milliárdoslistái is: azóta, hogy 2018-ban Mészáros Lőrinc vagyona túlszárnyalta Csányi Sándorét, rendre 65–85 milliárdot vert az OTP-vezérre. A sorrend idén sem fordult meg, de soha nem volt ilyen szoros a verseny Magyarország két leggazdagabb embere között.

A felcsúti milliárdos mindössze 9 milliárd forinttal növelte vagyonát az utóbbi lista összeállítása óta, míg az OTP-vezér közel 75 milliárd forinttal – ekkora mértékű növekedést 2014 óta nem produkált.

A harmadik helyen Felcsuti Zsolt áll, aki 286,4 milliárd forintos becsült vagyonával most először dobogós helyre ért a listán. A vállalkozó a régió legnagyobb ipari befektetési csoportját építette fel az 1976-ban a szövetkezeti világból induló családi cégből, ma az MPF Holding központja Szingapúrban van.

Csupán 3,5 milliárd forinttal marad el tőle Veres Tibor, a Wing és a Wallis tulajdonosa, és idén is az élbolyban szerepelnek Megdet Rahimkulov fiai, Ruszlán és Timur, az ötödik és a hetedik helyen. A sokáig rendre dobogós helyen szereplő, újabban politikai álmokat dédelgető Gattyán György idén a hatodik helyre fért fel. A top 10-ben vannak még Demján Sándor örökösei, a jachtjairól elhíresült Duna csoport-tulajdonos, Szíjj László, valamint az Indotek Group társtulajdonosa, Jellinek Dániel.

Idén rekordmennyiségű százmilliárdos szerepel a listán: összesen

16-an vannak, akiknek becsült vagyona meghaladja a 100 milliárd forintot,

köztük például az ellenzéket nemrég pénzzel is támogató Bige László és családja, Wáberer György és Garancsi István.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×