eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az új Volkswagen típusú mentőautók az átadáson, a szolgálat Markó utcai székháza előtt 2021. július 27-én. Húsz új mentőautó érkezett kedden az Országos Mentőszolgálathoz, további 42 járművet a napokban kapnak meg, ezzel a mentőautók átlagéletkora 4,8 évre csökken.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Drámai pillanatok egy debreceni tornateremben

Egy gimnázium tornatermében kosarazott barátaival hétfőn az az 50 év körüli férfi, aki minden előzetes panasz nélkül esett össze a pályán. A szemtanuk azonnal hívták a mentőket, majd mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálták a beteget, aki már nem lélegzett.

A sporttársak egy pillanatig sem tétlenkedtek – olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook-posztjában –, amíg egyikük az iskola nyilvános defibrillátoráért szaladt, a többiek követték a telefonon kapott utasításokat és megkezdték az újraélesztést. A pillanatokon belül érkező készülék életmentőnek bizonyult, több sokkot is sikerült vele leadni, mielőtt a perceken belül kiérkező mentők átvették, és emelt szinten folytatták az ellátást.

Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak, és a defibrillátor használatának köszönhetően, az életmentés rövid időn belül sikerre vezetett és a férfit végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az OMSZ munkatársai. „Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk” – zárul a bejegyzés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×