eur:
394.95
usd:
363.54
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Az asszisztens átadja az oltást végző orvosnak az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésű koronavírus elleni vakcináját, mielőtt a második adaggal beoltanak egy nőt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Sántha Kálmán Szakkórházában kialakított oltóponton Nagykállóban 2021. június 3-án.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Modellszámítás: itt a fordulópont, mostantól jelentősen romlani fognak a hazai járványadatok

Jelentősen növelni kellene az oltottak számát, és fel kell készülni a harmadik oltásra is – figyelmeztetnek a szakemberek.

Rusvai Miklós szerint nem árt felkészülni a negyedik hullámra – számolt be az RTL Klub híradója. A virológus szerint az első lépés a harmadik oltás lehetőségének megteremtése lenne, és felhívta arra is a figyelmet, hogy a februárban, márciusban oltottaknak az immunitása halványodhat, nem beszélve azokról az egészségügyi dolgozókról, akik már december végén megkapták az első oltásukat.

Boldogkői Zsolt genetikus-virológus viszont úgy fogalmazott, hogy most a fő kérdés nem a harmadik oltás, hanem azokat kéne beoltani, akik még egyáltalán nem oltatták be magukat.

A járványok modellezésével is foglalkozó Vattay Gábor fizikus azt mondta a híradónak, hogy a múlt hét volt a fordulópont Magyarországon a járványhelyzet tekintetében.

"Ez a hétvége volt a legjobb, innentől exponenciálisan emelkedni fog a járvány"

– vetítette előre a szakember, aki a környező országok adatai alapján számol. Szeptember elejére a mai számok tízszeresét várja.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma úgy reagált, hogy hazánk az egyik legbiztonságosabb ország, de figyelemmel kísérik a járványügyi adatokat és ha a nemzetközi és hazai orvostudomány egyöntetűen javasolni fogja, akkor Magyarország készen áll a harmadik oltás beadására is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 06:51
×
×
×
×