eur:
393.47
usd:
367.04
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára nyitóelőadást tart Kormányzati politika a lakható Budapestért címmel a Portfolio Lakás Konferencia 2020 rendezvényen a New York Palace Budapest szállodában 2020. szeptember 10-én. A közlekedés, az otthonteremtés, valamint a minőségi zöld felületek létrehozása és gyarapítása, ezek lesznek a kulcsterületei a következő években is a kormányzati Budapest fejlesztésnek a fővárosiak érdeke és az emberek igényei alapján - mondta Fürjes Balázs.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Fürjes Balázs elindul a választáson

A XII. kerületet és a II. kerület egy részét tartalmazó körzetben lesz a kormánypártok jelöltje az államtitkár.

Fürjes Balázs elfogadta Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester felkérését, és elindul a Fidesz-KDNP színeiben a jövő tavaszi parlamenti választáson Budapest 3. választókerületében.

A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a közösségi oldalán közölte: a döntés meghozatala előtt beszélt a budai polgárokkal, önkormányzati képviselőkkel, Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármesterrel, Őrsi Gergely, a II. kerület ellenzéki polgármesterével, Varga Mihály és Gulyás Gergely parlamenti képviselőkkel, barátokkal és családtagjaival.

„Biztos lettem benne: a budaiakat meghallgatva, velük együtt dolgozva tudnék tenni közös otthonunkért. Ezért a képviselőjelöltséget vállalom, elindulok” – jelentette be.

A XII. kerületet és a II. kerület egy részét tartalmazó körzetben 2018-ban Gulyás Gergely szerzett mandátumot. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a voksok 42,71 százalékát szerezte meg akkor, a DK-s Bauer Tamás 39,03-at kapott az LMP-s Hajdu Mária 6,98-cal, a jobbikos Gyöngyösi Márton 5,79-cel végzett.

Az, hogy ki lesz Fürjes Balázs kihívója 2022 tavaszán, az ellenzéki előválasztáson dől el. Eddig Komáromi Zoltán, a DK egészségpolitikusa, Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja és Káncz Csaba, a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje jelezte indulását.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Mérsékelt elmozdulásokkal kezdődhet a kereskedés az irányadó európai tőzsdéken a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák előtt. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×