INFORÁDIÓ
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika

mozaik múzeumtúra

nemzeti összetartozás

kultúra

iskola

digitális oktatás

Virtuális osztálykirándulás múzeumi élményekkel

Virtuális osztálykirándulás múzeumi élményekkel

Infostart

Szerdáig lehet jelentkezni az edukációs időutazásra, digitális élménynapra a DEMÓ 4 - Virtuális Mozaik Múzeumtúra határon túl és innen címmel megrendezésre kerülő ingyenes programra, ami az általános iskolásoknak és középiskolásoknak nyújt újszerű tanulási lehetőséget az online oktatás utolsó napjaira. A szervezők célja a Nemzeti Összetartozás Éve kapcsán érdekességeken keresztül megmutatni a magyarság szerteágazó kultúráját.

Május 6-ára digitális edukációs múzeumi órákat, igazi élménynapot szerveznek a Mozaik Múzeutúra részeként. Az online tér segítségével tanulhatnak többek között a diákok a szatmári motívumokról, az erdélyi fafaragásokról, a lendvai születésű Zala György szobrászművész által készített Millenniumi Emlékműről, barangolhatnak virtuális sétákon és meghallgathatják Balatoni József, alias Jocó bácsi Trianon 100 című történelmi előadását, amely után rögvest egy önreflexiós kvízt is kitölthetnek majd.

Az anyaországi múzeumok sorában a kecskeméti Leskowsky Hangszergyűjtemény mesterségek – tímár, szűcs, varga – bemutatásán keresztül a hangszerek segítségével járja körbe a Kárpát-medencét, ezen edukációs előadás akár általános iskola 3-4. osztályának is elérhető.

A Petőfi Irodalmi Múzeum Ady és Kosztolányi életével, a Néprajzi Múzeum pedig motívumtörténelemmel készül a digitális múzeumpedagógiai élménynapra. A Magyar Nemzeti Múzeum kincskereső játékra hívja a diákokat Mátyás király híres könyvtárába, egy középkori udvarba, de még a bizánci korona nyomába is eredhetnek közösen.

20 múzeum, több mint 40 játékos múzeumpedagógiai feladata várja a diákokat, 3 témakörben: irodalom, történelem, művészet. A feladatok korosztályi ajánlással készülnek, így a tanároknak is könnyebb a tantárgyakhoz rendelés, tananyagba való integrálás, felhasználás.

Jelenléti és otthoni online oktatásban egyaránt alkalmazhatóak a feladatok, ezért elsősorban tanárok jelentkezését várják, akik az osztályukat regisztrálják, de természetesen szülők és érdeklődők is bekapcsolódhatnak a programba.

A regisztráció mindenki számára ingyenes és szerda délután 14 óráig meghosszabbított jelentkezési határidővel elérhető ITT. További részletek ITT.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018