eur:
393.04
usd:
366.24
bux:
66865.68
2024. április 26. péntek Ervin
Illegálisan lerakott szemetet szednek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai a Tisztítsuk meg az országot program első projektjének helyszínén, az M6-os autópálya Ercsi csomópontjánál tartott sajtótájékoztatón 2020. augusztus 26-án. Elindult a Tisztítsuk meg az országot program, amelyet egyebek mellett az illegális hulladéklerakók felszámolására hozott létre a kormány.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Döbbenetes, mi mindent szórunk el az útszélen

Öt nap alatt 3200 köbméternyi szemetet szedtek össze az utak mellől a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai.

„Április 12. és 16. között társaságunk mérnökségei az országos közutak menti illegális szemét összegyűjtésére fókuszáltak. A kedvezőtlen időjárási körülmények ellenére néhány nap alatt 3200 köbméternyi, átszámítva 650 tonnányi hulladékot szállítottunk el hivatalos lerakóhelyre” – írj Facebook-bejegyzésében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Arról számol be a vállalat, hogy 94 mérnökségük munkatársai közel 1500 helyszínen szedték a szemetet. A mentesített szakaszok

  • 53 százaléka mellékút volt, 3
  • 6 százaléka főút,
  • a maradék 11 gyorsforgalmi út

volt.

Összesen 49 ezer munkaórájuk van a projektben.

A talált hulladékok fajtájára jellemző, hogy valamennyi útszakaszon volt eldobált

  • PET palack,
  • fém italos doboz,
  • cigarettás doboz,
  • autózás közben fogyasztható élelmiszerek csomagolása.

„A nagy forgalmú utaknál, autópályáknál és a határátkelőknél vívunk a leginkább szélmalomharcot – írták a posztban. – A pihenőhelyeken a hulladékgyűjtő edények mellé halmozva, útcsatlakozásoknál, földutak mentén, hóvédő erdősávok mögötti területeken volt a legtöbb illegálisan lerakott szemét. A hulladék összetétele ugyanakkor vegyes képet mutat:

háztartási gépek, építési-bontási, lomtalanításból származó hulladékok, zöld hulladék, használt gumiabroncsok szerepelnek a toplistán,

de sok esetben találtunk különböző veszélyes hulladékokat is és sajnos már megszokottnak mondható az állati tetemek jelenléte is.”

3️⃣2️⃣0️⃣0️⃣ köbméter illegális hulladékot gyűjtöttünk össze néhány nap alatt Április 12. és 16. között társaságunk...

Közzétette: Magyar Közút Nonprofit Zrt.2021. április 29., csütörtök

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×